Een vriendelijke coach brengt je fitheidsniveau in kaart middels een vragenlijst.
Een vriendelijke coach brengt je fitheidsniveau in kaart middels een vragenlijst. Foto: Harry

Waarom je moet blijven sporten

Algemeen

In een periode waarin het coronavirus heerst is het extra belangrijk om te blijven bewegen. Steeds meer wetenschappers zijn het erover eens.

TWENTE - Het RIVM heeft maatregelen genomen waarin men zoveel mogelijk thuis moet blijven. Maar er is langzaam een kentering omdat het kabinet zich ervan bewust is dat sporten belangrijk is om weerstand op te bouwen tegen virussen. “Wij zijn blij dat we hierdoor weer open mogen”, aldus Danielle van Urk, algemeen manager van Corpus Milon Clubs met 8 bewegingsclubs in Twente. 

“Eigenlijk was het de omgekeerde wereld. Mensen met overgewicht vallen in de risicogroep voor het coronavirus. En wij zijn met onze sport- en fitnessclubs maanden gesloten geweest, waardoor veel mensen juist zwaarder werden. We konden mensen niet helpen met hun overgewicht. Gemiddeld is men in Nederland 5,6 kilo aangekomen. Daarom zijn wij blij weer open te zijn zodat we iedereen weer kunnen helpen af te vallen.”

Weerstand opbouwen 

“De stap naar de sportschool voor velen van ons best moeilijk. Daarom is ons concept ook zo interessant”, aldus Danielle van Urk. “Mensen hebben geen zin en tijd om uren in de sportschool te vertoeven. En vaak is de begeleiding in de reguliere sportschool matig tot slecht.”

Bij Corpus Milon Clubs werkt het totaal anders. “Een vriendelijke coach brengt je fitheidsniveau in kaart middels een vragenlijst. Vervolgens worden 6 spierversterkende oefeningen en 2 cardiotoestellen uitgelegd en volledig op jouw situatie ingesteld. Juiste zithouding, juiste beweging, juiste weerstand. Deze instellingen staan opgeslagen op je polsband of chipkaart. Dus na die instelronde kan je direct aan de slag en worden alle toestellen, nadat je hebt aangemeld in een fractie van een seconde op jouw situatie ingesteld. Na een pittige maar veilige minuut trainen waarin de modernste technieken zorgen voor de optimale spiertraining, wissel je naar het volgende toestel. Zo doorloop je de Milon Cirkel en train je je hele lichaam slank en fit in slechts 35 minuten. Afwisselend, veilig, snel en effectief. De combinatie met de gratis “Afslankchallenge”, de voedingscoaching zorgt voor het afslankresultaat. 

In de buurt

Corpus Milon Clubs heeft acht bewegingsclubs in Twente en is onder meer te vinden in Nijverdal, Rijssen en Hengelo. Kijk voor meer informatie, contactgegevens en openingstijden op de website van Corpus Milon Clubs www.corpusmilonclubs

door de redactie

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 8 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 10 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 13 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 16 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 20 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16