Wim Reterink
Wim Reterink

‘Weten waar je weg komt, laat je zien waar je naartoe gaat’

Algemeen

Het is eind februari 2021 als er in Rijssen een bijzondere actie start. Het Rijssens Museum heeft samen met een “Giga” levensmiddelenwinkel in Rijssen de handen ineengeslagen om een prachtig spaaralbum te maken waarin de historie van Rijssen in beeld wordt gebracht. In niet minder dan 330 zelfklevende plaatjes wordt een prachtig beeld geschetst van het verleden van Rijssen. 

Dat deze actie aansloeg bleek uit het enorme aantal verzamelmappen die verstrekt zijn, maar ook uit een florerende ruilhandel in de benodigde plaatjes voor het album. Historie spreekt tot de verbeelding. Veel is er in Rijssen en ook Holten verloren gegaan. Mooie gebouwen bijvoorbeeld die wat Rijssen betreft nu alleen nog te zien zijn in het prachtige verzamelalbum en daarmee verworden zijn tot een herinnering. Dat moet ons dringen om, wat er nog is te behouden. En we hebben best nog veel. Maar daar moeten we wel verantwoord mee omgaan.
De SGP vraagt in haar verkiezingsprogramma oog te hebben voor Historie en Cultuur met als hoofddoel de eer van God en het welzijn van de naaste. Om hieraan vorm te geven wil de SGP samen met de verschillende musea en stichtingen uit Holten en Rijssen een strategische visie ontwikkelen voor Cultuur en Erfgoed. Daarvoor heeft de SGP een aantal aandachtspunten opgenomen in haar verkiezingsprogramma “MET HET OOG OP…”.
Aandachtspunten om ons de waarde te laten zien van het kennen van je eigen geschiedenis. Geschiedenis verbonden met de lokale identiteit van dorp, stad en streek. De SGP wil graag dat deze geschiedenis weer zichtbaar wordt in de bebouwing, in de openbare ruimte en het cultuurlandschap. Want weten waar je weg komt, laat je zien waar je naartoe gaat.

Afbeelding
Principeverzoek windturbines 39 minuten geleden
Afbeelding
Super die Super Super 1 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 19 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron gisteren
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50