De afgelopen twee jaar was er geen Supermoto wedstrijd, maar de achtste editie wordt gehouden op 12 juni.
De afgelopen twee jaar was er geen Supermoto wedstrijd, maar de achtste editie wordt gehouden op 12 juni.

Enterse Motor Club houdt achtste Supermoto wedstrijd

Algemeen

ENTER - Op het stratencircuit “De Krompatte”, wordt op zondag 12 juni voor de achtste keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de Enterse Motor Club (EMC). Vanwege Corona was er de afgelopen twee jaren geen Supermoto, maar dit jaar kan de gaskraan weer opengedraaid worden. 

Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er ook nu weer een extra training op de zaterdagavond voor de wedstrijd van 17.00 uur tot 19.00 uur. Op zondagmorgen worden eerst de kwalificatietrainingen verreden waarna aansluitend de wedstrijden beginnen. 

De wedstrijd op “De Krompatte” is weer een BeNeCup wedstrijd, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Er zijn drie BeNeCup klassen, de echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro’s en dan nog de klasse Nationaal. Naast de BeNeCup klassen is er weer een EMC Klasse. De deelnemers in de EMC klasse crossen normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand. Deze klasse rijdt alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk.

Corona en problemen met de circuits hebben hun weerslag gehad. Dit jaar is Enter de enige Supermoto wedstrijd in Nederland. Er zijn nog enkele Nederlandse verenigingen die dit jaar een Supermoto wedstrijd wilden organiseren, maar vanwege diverse redenen zijn de beoogde locaties niet beschikbaar. Oorspronkelijk waren er dit jaar acht wedstrijden, maar Den Dungen viel af en ook de nieuwe race in het Duitse Harsewinkel gaat niet door. De BeNeCup bestaat dit jaar uit zes wedstrijden, de eerste race op Spa Francorchamps is verreden, Enter is de tweede wedstrijd, waarna nog vier wedstrijden volgen op circuits in België. De EMC houdt dit jaar de Nederlandse eer dus in haar eentje hoog, maar naar verwachting zullen er volgend jaar meer wedstrijden in Nederland plaatsvinden.

De vrije training op zaterdag is gratis toegankelijk. Op zondag is de entree 6,- euro (tot 16 jaar gratis). Albert Heijn te Enter geeft in de week voor het evenement een kortingskaartje bij elke 10,- euro aan boodschappen.

Ga voor meer informatie naar www.entersemotorclub.nl.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 5 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 6 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 21 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 22 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12