De interkerkelijke dienst wordt gehouden in de feesttent bij het Kulturhus in Notter.
De interkerkelijke dienst wordt gehouden in de feesttent bij het Kulturhus in Notter.

Interkerkelijke gezinsdienst Notter

Algemeen

NOTTER - In de feesttent bij het Kulturhus in Notter wordt op zondag 19 juni een interkerkelijke dienst gehouden. Ontmoet God en elkaar met als thema: De angst voorbij. 

De dienst begint om 11.00 uur. De voorganger tijdens deze dienst is Sander van Dijk uit Wierden. Tevens aanbidden met de Worship band en bidden met het Ministery Team. Wie de liederen wil meezingen kan in de feesttent de QR-code scannen. Na de dienst is er koffie, thee en frisdrank en neem wat lekkers mee. Vergeet stoel en telefoon niet. Nodig ook familie, vrienden en anderen uit.

Gezinsdienst

Het is een interkerkelijk initiatief en niet gebonden aan een bepaalde kerkelijke gemeente. “Wij vinden het belangrijk dat het organiserend team en de worship band bestaat uit mensen uit verschillende kerken”, meent Pieter Hazelhoff, één van de organisatoren. Het is een gezinsdienst waar zowel jong als oud zich thuis voelt. “Voor gelovigen of niet gelovigen of mensen die zoekend zijn. Of je geloof nu op een hoogtepunt staat of in een dal zit met zorgen en problemen. Want God wil en kan tot iedereen spreken. Gods Geest kent geen muren maar verbindt mensen.”

De angst voorbij

“We kwamen bij dit thema door de dingen die er speelden en nog spelen in deze tijd waarin wij leven. We willen ons laten leiden door de tekst uit Romeinen 8 vers 15. In deze tekst staat: ‘Want allen, die door de Geest Gods geleid worden, zijn zonen Gods. Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van het zoonschap, door welke wij roepen: Abba, Vader’.” Tijdens en na de dienst staan mensen klaar om met anderen te bidden. “Wat wij ervaren is dat mensen behoefte hebben aan persoonlijk gebed. En soms is alleen bidden moeilijk. Het gebed is een krachtige vorm van contact met God. Door samen te bidden en je situatie bij God te brengen, geeft Gods Geest in de gebrokenheid bijzondere momenten van overgave of verhoring in iemands leven.”

Verbinding

Hazelhoff: “Wij vinden het allereerst belangrijk dat je een eigen plaats inneemt in je eigen kerk. Daar is je plaats of je nu jong of oud bent. God verandert mensen in elke kerk of plaats door Zijn Geest. En in de ruimte van Gods Geest mogen we ook God en elkaar ontmoeten in deze dienst. Of je nu jong of oud bent. En ja, door de eigentijdse aanpak en echte verbinding, vinden jongeren het fijn om samen naar de dienst te gaan. Ze nemen graag andere jongeren mee. Zo hoort het. Wij vertrouwen erop dat Gods geest ons leidt en dat God harten opent voor deze ontmoeting.”

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 9 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 11 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 13 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 14 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 16 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08