Only Friends presenteert zich zaterdag op de actiedag Oog voor Elkaar op het Europaplein naast het gemeentehuis.
Only Friends presenteert zich zaterdag op de actiedag Oog voor Elkaar op het Europaplein naast het gemeentehuis. Foto: Only Friends

Only Friends Twente op Europaplein

Algemeen

RIJSSEN - Eduard Leusink is zaterdag met zijn sporters van Only Friends Twente de hele dag aanwezig op het Europaplein. 

Only Friends Twente is een sportvereniging voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. “Dit kan zowel een fysieke als geestelijke beperking zijn”, legt Leusink uit. “We bieden de hele week door meerdere sportmomenten aan. Dit zijn groepstrainingen, een-op-een trainingen en powerwalken.”

Op de zaterdagochtend is iedereen welkom op de atletiekbaan van Rijssen, waar dan een sportinstuif wordt gehouden met verschillende sporten. “Deze sporten variëren van atletiek tot boogschieten en van Frame Runnen tot dansen.” Op de website van Only Friends Twente is een promofilm te zien www.onlyfriendstwente.nl

Missie

De missie van Only Friends Twente is het leveren van positieve sociale vorming door actieve begeleiding en zorg. De doelgroep bestaat uit kinderen vanaf 10 jaar met een verstandelijke beperking, gedragsproblemen of een stoornis in het autistische spectrum. “We bieden elke woensdagmiddag diverse sporten aan. Alle kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte zijn van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. We hebben voor hen verschillende sporten en we gaan daarbij altijd uit van de behoeften en de belevingswereld van deze groep jonge sporters”, aldus Leusink.

“We gaan ook graag naar extra sportmiddagen in andere plaatsen. Daarom werken we nu ook samen met atletiekvereniging Sisu in Almelo. Zaterdag 11 september zijn we al zo ver dat we de opening kunnen verrichten van Only Friends Twente-Almelo. Dennis Gebbink, de founder van Only Friends A’dam en burgemeester Arjen Gerritsen zijn uitgenodigd om de opening te doen.”

Vertrouwd

Leusink benadrukt dat Only Friends op een toonaangevende manier, kinderen en jongeren met een beperking uit Almelo en omstreken de mogelijkheid wil bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving.”

Oog voor elkaar

De actiedag van Oog voor Elkaar om aandacht te vragen voor mensen met een beperking, is een ideale gelegenheid om te laten zien wat Only Friends te bieden heeft.

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 14 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 16 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 18 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 19 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 21 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49