Afbeelding

Beleef natuur op de Open Dag van Greun Hoolt’n

Algemeen

HOLTEN - Tijdens de Open Dag van Greun Hoolt’n op zondag 10 juli wandel je tot wel drie fraaie routes door het Holtense landschap. De routes voeren langs bloemenranden, hagen, bosjes, kikkerpoelen, boomgaarden en broedgebieden voor weidevogels. Onderweg vertellen gidsen meer over het ontstaan en de bijzonderheden van deze fraaie natuur. Er kan gestart worden tussen 10.00 en 16.00 uur in het bos bij de kruising Pasmansweg/Schapendijk (Holten). De wandelingen zijn ongeveer 4 à 5 km lang.

Men wordt verwelkomd bij het startpunt, hier is volop parkeergelegenheid voor fiets en auto. In het bos zijn allerlei kraampjes over natuur, voedsel en duurzaamheid en kan geluisterd worden naar live muziek. Ook een drankje of ijsje of door Greun Hoolt’n geteelde aardappelen zijn hier te koop. Kinderen kunnen zelf insectenhotels maken, plantjes leren herkennen of lekker klimmen in een boomhut.

Er zijn drie routes uitgezet, elk met hun eigen hoogtepunten, die allemaal starten en eindigen bij het startpunt. De routes gaan voornamelijk over bospaden, gemaaide paden en enkele stukken verharde weg. Er wordt gewandeld langs fraaie landschapselementen, aangelegd en onderhouden door Greun Hoolt’n. Zo komt men onder meer bij het Sploderhof met bijzondere soorten fruit- en notenbomen, het prachtige natuurgebiedje Veevuursmoat, een plas/dras-gebied voor weidevogels in het Espelosebroek en de vele bloemen- en akkerranden die dit voorjaar gezaaid zijn. Een aanrader voor wandelaar en natuurliefhebber! Voor meer informatie zie de website www.greunhooltn.nl

De wandelroute loopt over diverse privéterreinen en is alleen op 10 juli toegankelijk. Meerdere hoogtepunten zijn ook bereikbaar voor mindervaliden, meer informatie bij het startpunt. Honden zijn niet toegestaan.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 2 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 3 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 18 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 19 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 23 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12