Afbeelding

Dick Sanderman viert zijn 45-jarig jubileum

Algemeen

RIJSSEN - In de Schildkerk is op zaterdag 29 oktober om 19.30 uur een samenzangavond. Organist Dick Sanderman viert dan tevens zijn 45-jarig jubileum als kerkorganist.

Sanderman studeerde orgel bij Jaap Dragt aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle, waar hij het einddiploma solospel, de onderwijsacte B en de aantekening improvisatie behaalde. Verder volgde hij zomercursussen bij onder anderen Daniël Roth, Hans Haselböck en Jean Guillou. In 1983 werd hij winnaar van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours te Bolsward. Als solist en koorbegeleider werkte hij mee aan concerten en opnamen, onder meer tijdens het Internationaal Orgelfestival Napels, in Engelse kathedralen, in Parijs, Jeruzalem en Vilnius. Sanderman was jarenlang directeur van de Muziekschool Rijssen, is Stadsorganist van Rijssen en is als kerkorganist verbonden aan de hervormde gemeenten van Rijssen en Hellendoorn. Hij heeft vele organisten opgeleid en veel muziek voor orgel en eredienst gecomponeerd.

Ook in 2023 hoopt Sanderman weer als ‘organist in residence’ actief te zijn in het Mecklenburgisches Orgelmusem in Machlow. Gepland is de periode van 18 september tot 2 oktober 2023. Hij speelt dan wekelijks twee concerten in het museum en is daar ook regelmatig op andere dagen.

De samenzangavond is gratis toegankelijk, bij de uitgang wordt gecollecteerd.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 5 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 7 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 9 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 10 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 12 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08