Tijdens de Martin Luther Kingdienst worden speeches van King vertoond.
Tijdens de Martin Luther Kingdienst worden speeches van King vertoond.

Laatste Martin Luther Kingdienst

Algemeen

ENTER - Op 4 april is het 55 jaar geleden dat Martin Luther King werd vermoord. De boodschap van deze zwarte Amerikaanse predikant leeft echter nog altijd voort, onder meer met de tour van The March of Martin. Een serie kerkdiensten die het verhaal verder vertellen. 

Het gezelschap van een band, een ‘black’ gospelkoor en predikant trekt overal volle kerken in een tijd waarin in veel plaatsen steeds minder mensen naar de kerk gaan. Zaterdag 25 maart is deze speciale dienst in Enter in de Katholieke Kerk aan de Dorpsstraat. De dienst begint om 19.00 uur.

Vervolg 

“Het is voorlopige de laatste uitvoering van deze dienst”, vertelt Arjen van der Berg. Arjen is zanger in het koor en staat versteld van de impact van deze speciale diensten. “We hebben deze dienst nu zeventien keer mogen uitvoeren in verschillende kerken door Nederland en overal zit het vol. In Dedemsvaart was wel een hele bijzondere gast aanwezig. Een broze Amerikaanse man van 85 jaar namelijk Harcourt Klinefelter, perschef en vriend van King. Hij was erg onder de indruk van de dienst en het raakte hem diep. Dit najaar en het voorjaar van 2024 worden extra diensten gepland.” Ook Frans Tijman (Locatieraad) hoopt met deze dienst in Enter veel mensen te bereiken om de boodschap van Martin Luther King te laten horen”.

Muzikale omlijsting

Een band en gospelkoor zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen, maar ook de samenzang. Een lichtinstallatie zorgt voor extra dimensie bij deze memorial. Ds. Arjen van der Spek vertelt episodes uit het leven van King en er zijn beelden van enkele speeches van Martin Luther King op de beamer. Daarnaast wordt stilgestaan bij hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. De baptistendominee ging in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw voorop in de geweldloze strijd tegen discriminatie en racisme. Zijn verbale en retorische vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op, helaas had hij ook vijanden. Op 4 april 1968 (slechts 39 jaar oud) werd hij vermoord. Van der Berg: “De boodschap blijft helaas actueel en is daarom de moeite waard om te blijven herhalen.”
Meer informatie over de diensten is te vinden op themarchofmartin.nl

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 5 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 12 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 14 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 16 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04