Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Onzinnige Twentse noaberschap

Zaterdag 9 april is het de derde Twente Akademie Dag in de Johanneskerk aan de Twekkelerweg 110 in Twekkelo.

Van 10.00 uur tot 12.15 laten drie bekende Twentenaren hun licht schijnen over de zin en onzin van de Twentse noaberschap. Sprekers zijn dagcolummnist Theo Hakkert van de Twentsche Courant Tubantia, Karla Pullen van de Twentse vrijwilligersorganisatie Trivium en historicus en cultureel antropoloog Siebe Rossel.

Inloop met koffie vanaf half tien. Na de korte speeches van de sprekers is er volop gelegenheid om vragen te stellen met elkaar in discussie te gaan over het dagthema. Twentaalvoorzitter Bert Groothengel heeft de leiding van het morgenprogramma. Intree kost € 7,50. Wie na afloop een eenvoudige lunch wil gebruiken, betaalt € 12,50. Betalen kan aan de kerk. In verband met de beschikbare plaatsen is aanmelden verplicht bij Kreenksecretaresse Alie van der Veer avanderveer@twenteakademie.nl

's Middags draait er in dezelfde Johanneskerk vanaf 13.30 uur een apart programma dat niet verplicht is en waarvan de toegang gratis is. Bekende en onbekende Twentse schrijvers lezen verhalen voor in de kerk. Voor de muziek op de piano en de fagot zorgt Gerjanne Dannenberg. In het aan de kerk gebouwde Kulturhus is een Twentse boekenmarkt. Wie daar zelf ook boeken wil verkopen kan er een kraampje inrichten. Ook daarvoor is aanmelding bij Alie van der Veer verplicht. Ook kan een mooie wandeling van ongeveer een uur worden gemaakt door de 't Stroot en over Stiewelpaden onder leiding van deskundige gids die de omgeving met alle bijzonderheden op zijn duimpje kent.