Afbeelding
Foto: NB

Directeur Haase neemt afscheid
van In den Climtuin Rijssen

Directeur Herman Haase heeft donderdagmorgen afscheid genomen van de reformatorische basisschool In den Climtuin aan de C. B. J. Landweerlaan. Meester Haase (62), onderwijsman in hart en nieren, maakt gebruik van de prepensioenregeling.

Te midden van de leerlingen en in gezelschap van zijn vrouw, kreeg hij op spectaculaire wijze een passend afscheidscadeau van de leerlingen aangeboden. Dat cadeau bestond uit een luxe balpen met inscriptie. Het schrijfgerei werd aangevlogen door Harly, de indrukwekkende zeearend van de Rijssense valkenier Gerrit Zandvoort.

Herman Haase is in bijna 42 jaar vergroeid met het onderwijs. Hij begon zijn onderwijscarrière aan de Ds. Fraanjeschool in Barneveld waar hij werkte van 1974 tot 1979. Hierna keerde de Rijssenaar weer terug naar zijn geboortestad en ging hij aan de slag op de Brekeldschool waar hij tot 1987 bleef. Daarna volgde de Delleschool waarvan hij in 1991 directeur werd. In 1994 fuseerde de Delleschool met de In den Climtuinschool waar Haase ook de directie voerde. De nieuwe directeur van In den Climtuin is B. Gerritsen.

Meester Haase werd donderdagmorgen door de leerlingen van groep 8 van huis opgehaald en per tandem naar de school gebracht. Voor de leerlingen was er 's morgens een spelprogramma dat werd afgesloten met het aanbieden van het cadeau. Bestuur, personeel, relaties, oud-leerlingen en andere belangstellenden namen 's middags afscheid van Haase.