Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Hosanna brengt 'Ein deutsches Requiem' van Brahms in de H. Dionysius kerk

Vrijdag 15 april voert oratoriumvereniging Hosanna Ein deutsches Requiem van Brahms uit in de H. Dionysius kerk aan de Rozengaarde 53 in Rijssen. Het concert begint om 20.00 uur.

Medewerking verlenen de sopraan Claudia Patacca, de bas Martijn Sanders, stadsorganist Dick Sanderman en het Van Wassenaer Consort. De algehele leiding is in handen van Hosannadirigent Jacco Camphens. Kaarten kosten € 18,- in de voorverkoop bij de koorleden, de VVV Readshop, de website of telefonisch 0548 540375. Aan de kerk kosten de kaarten op de avond van het concert € 20,-.

Ein deutsches Requiem, nach Worten der heiligen Schrift, opus 45 is een groot werk voor koor, solisten, symfonieorkest en orgel. Het werk is door Brahms gecomponeerd tussen 1865 en 1868. Het is geestelijke muziek zonder liturgische teksten en duurt ongeveer 70 minuten.

Christelijke Oratoriumvereniging Hosanna staat alweer een aantal jaren onder inspirerende leiding van Jacco Camphens (1969). Hij studeerde schoolmuziek en koordirectie bij Kees Stolwijk aan het conservatorium in Enschede. Daarnaast studeerde hij de opleidingen zang en orkestdirectie. Sinds 1992 werkt hij ook als docent muziek en culturele en kunstzinnige vorming in het basis- en voortgezet onderwijs. Zijn uitgangspunt bij het werken met zangers is altijd het verhaal. Hij wil steeds koorzangers en publiek de illusie geven deel van de compositie te zijn. Camphens is zelf een verdienstelijk zanger die zijn koorleden ook zingend kan enthousiasmeren. Camphens heeft oratorium- en kamerkoren onder zijn hoede in Doetinchem, Winterswijk, Assen en Arnhem.