Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

NIJVERDAL

Voorjaarsconcert blazers

en slagwerkers Advendo

Op 16 april 2016 slaan de blazers en slagwerkers van KCMV Advendo Nijverdal de handen ineen tijdens het voorjaarsconcert van Advendo. Tijdens deze avond komen alle muzikanten van jong tot oud aan bod en kunt u onder andere genieten van de jeugdslagwerkgroep, de blokfluiters van de AMV groep, de samenspeelgroep en het leerlingenorkest. Het orkest brengt een gevarieerd programma ten gehore met onder andere "Of Castles and Legends" maar ook Golden Oldies als: Elvis en Abba. Daarnaast is de show "Priceless" van het Advendo Percussion Ensemble te zien. Hiermee werden hoge ogen gegooid op Nederlandse en Europese wedstrijden, er werd een tweede en eerste prijs in de wacht gesleept! Als klap op de vuurpijl wordt er een gezamenlijk optreden neergezet, waarbij alle muzikanten meespelen. Kaarten voor deze bijzondere avond kosten €8,- (donateurs en kinderen tot 12 jaar €5,-) en zijn te verkrijgen bij bakkerij Nieuwenhuis, Konijnenbelt Fietsplezier in Hulsen en via orkestleden van Advendo. KCMV Advendo begroet u allen graag op 16 april 2016 om 20:00 uur in 'Het Centrum' aan de Constantijnstraat te Nijverdal.

Freddy Nijen Twilhaar

RIJSSEN

Lezing 'Borkeldgangers

bij Groei & Bloei

Op dinsdag 12 april is er bij Groei en Bloei afd. Reggevallei een lezing door de 'Borkeldgangers' een groep van zes natuurfotografen die foto's maken van de nieuwe natuur rondom Rijssen enz. Er zijn foto's van onder meer vogels, wild, planten en zonsondergangen. De avond wordt gehouden in Speeltuingebouw de Hoge Es Teunis Lodderstraat 13 7462 CM te Rijssen. Aanvang 19.45 uur. Kosten voor leden van Groei en Bloei gratis. Niet leden € 2.50 Koffie of thee € 1.00.

A. Goorman

Workshop Windows 10
in Bibliotheek Rijssen

Op maandag 18 april geeft computerdocente Alice Zandbergen in de Bibliotheek in Rijssen een workshop over het besturingssysteem Windows 10. De workshop begint om 19.30 uur.

Veel mensen blijken vragen te hebben over Windows 10. In de workshop wordt ingegaan op de meest voorkomende problemen en veranderingen ten opzichte van vorige Windows versies. Deelnemers krijgen de informatie ook op schrift mee naar huis.
De workshop is bedoeld voor mensen met computerervaring. Aanmelden kan via www.bibliotheekrijssenholten.nl of bij de balie van de bibliotheek. Het is verstandig om uw eigen laptop mee te nemen.

Annelies Kremer

WIERDEN

De Schellevissen laten hun
stem weer horen in Wierden

Het Viswijvenkoor De Schellevissen is 12 april uitgenodigd om te komen zingen voor de bewoners van De Botterhof in Wierden. Het koor dat bestaat uit 65 vrouwen die met veel plezier samen zingen onder de deskundige en enthousiaste leiding van dirigente Andrea Klooster. Zij zingen een keur van liederen in vele talen. Het repertoire bestaat uit een diversiteit van liedjes over de zee die zij meerstemmig zingen. Het geheel wordt begeleid door het muzikale combo bestaande uit: Pierre Wolters gitaar, Lucie Bos accordeon, Harrie Jansen accordeon, Alexander Schoemaker accordeon en Henk Slot contrabas. De Schellevissen zingen speciaal voor de senioren van de Botterhof een repertoire van Oud Hollandse liedjes die hen blij en gelukkig zullen maken. Wilt u meer weten over boekingen voor het koor? Kijk op de web-site www.deschellevissen.nl of op facebook: Viswijvenkoor de Schellevissen.