Excelsior'31 en SVZW leveren wanprestatie

Excelsior'31 en SVZW hebben zichzelf zaterdag voor joker gezet in de hoofdklasse. Excelsior'31 verloor even kansloos als terecht van degradatiekandidaat HZVV (3-1). Voor SVZW was de thuisnederlaag tegen DOS'37 (2-5) op zijn minst gezegd beschamend.

Excelsior'31
Voor Excelsior'31 is het seizoen voorbij. De ploeg die eind december nog dacht aanspraak te maken op een prijs, misschien wel de titel, stuntelt al sinds januari door de hoofdklasse. De laatste overwinning was tegen DOS'37 in januari en dat is veelzeggend.

De opdracht tegen HZVV was duidelijk. Er moest gewonnen houden om een kleine kans te houden op deelname aan de play-offs. Maar de spelers leken dat niet te beseffen.

De eerste helft was het aanzien niet waard en de 0-0, waarmee beide teams de rust ingingen, was een logisch gevolg. Na een uur zorgde Reza Hosseini voor de 1-0 met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied.. Daarna probeerde Excelsior'31 wel de schade te repareren, maar de overtuiging ontbrak. HZVV wachtte af en was in de tegenstoot veel effectiever. In de 77ste minuut zorgde Pim de Jonge met een knal van af de rand van de zestien voor de 2-0 en ook de 3-0 door invaller Rick Broek was een schot van net buiten het strafschopgebied. Dat Ten Bolscher vlak voor tijd tegen scoorde, was slechts van belang voor de statistiek.

SVZW
SVZW maakte twee weken geleden indruk met een knappe zege op koploper Harkemase Boys. Zaterdag liet de ploeg uit Wierden zich voor schut zetten door het nietige DOS'37, dat voorlaatste staat. De gasten namen brutaal een 0-5-voorsprong, waarna SVZW nog twee keer mocht scoren.
Het ging mis voor SVZW bij een vrije trap van Tom Hegeman. Doelman Beukenveld liet de houdbare inzet door zijn benen glippen: 0-1. En nadat Stefan Huiskes er 0-2 van het gemaakt, was het open huis in Wierden. Lennard Mulderij zorgde voor de 0-3 en nog voor de pauze werd het 0-4 door opnieuw Huiskes. Na de pauze zorgde Tom Hegeman voor 0-5, een doelpunt die hij vierde met een koprol.

De wedstrijd was beslist en dat SVZW nog twee keer tegen scoorde via een kopbal van Ter Heide en een intikker van Woesthuis. Maar die treffers konden de wanprestatie niet verzachten. Want de ploeg met de ongekende mogelijkheden moet zeker als het zaterdag verliest bij HZVV vrezen dat het nacompetitie om lijfsbehoud moet spelen.