Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Meenks geen voorstander
winkelopenstelling zondag

Voorzitter Wim Meenks (foto) van de Rijssense ondernemersverenging Habi is geen voorstander van winkelopenstelling op zondag in Rijssen. De openstelling van de winkels op zondag in Holten zal hij niet steunen en niet blokkeren. In een brief aan de leden van de Habi maakt hij duidelijk dat zondagsopenstelling in Rijssen niet aan de orde is, maar dat hij zich wel kan voorstellen dat er in Holten anders over gedacht wordt.

De kwestie over de zondagsopenstelling van de winkels in Holten werd tijdens de afgelopen raadsvergadering ter sprake gebracht door raadslid Herman Klein Velderman van D66. Volgens Klein Velderman zouden burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten over hun eigen schaduw heen moeten stappen, mee moeten denken met de ondernemers en zondagsopenstelling in Holten mogelijk moeten maken. Klein Velderman stelde dat ook de Rijssense Habivoorzitter Wim Meenks geen bezwaar zou hebben.

Meenks verwondert zich nu over Klein Veldermans woorden. Klein Velderman zelf zegt desgevraagd dat hij het standpunt van Meenks als volgt verwoord heeft: 'Ook Wim Meenks van de Habi is van mening dat zondagsopening in Holten tot de mogelijkheden behoort: Ik blokkeer het niet…. maar zal het ook niet steunen', aldus Klein Velderman die zegt deze uitspraak ook met Meenks gedeeld te hebben.

Meenks stelt in zijn schrijven aan de Habi-leden vast dat het eigenlijk een storm in een glas water is. 'Veel gedoe om weinig. Daarom leek het mij goed u even bij te praten. En als de klanten vragen of de winkels in Rijssen ook op zondag opengaan, dan kunt u vertellen dat daarvan absoluut geen sprake is, dat het niet leeft onder de Rijssenaren en dat de HABI en haar voorzitter daar ook zeker geen voorstander van zijn.'