Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Lezing 'Hoe de Twentenaren leefden'

Dinsdagavond 12 april spreekt drs. Siebe Rossel voor de donateurs van het Rijssens Museum bij restaurant 't Brodshoes aan de Bouwstraat 41 in Rijssen.

Rossel houdt een lezing over het thema Hoe de Twentenaren woonden. De lezing vindt plaats direct na de korte jaarvergadering van de Stichting Rijssense Musea, waaronder het Rijssens Museum en het Internationaal Brandweermuseum Rijssen vallen. Toegang is vrij voor donateurs en belangstellenden die donateur willen worden. Voor nieuwe donateurs is er een cadeauboek. Wie geen donateur wil worden, maar de lezing wel bij wil wonen, betaalt 5 euro entree.

Siebe Rossel uit Enschede is historicus en cultureel antropoloog. Hij schetst met zijn lezing een boeiend beeld van de maatschappelijke en economische ontwikkelingen in de afgelopen eeuw. Deze ontwikkelingen hebben grote gevolgen gehad voor de manier waarop de mensen leefden en woonden in en om de Twentse textielsteden. Wie de achtergronden van Rietveldmeubelen wil weten moet zeker komen. Ook de rages van rotanstoelen en opklapbedden komen aan de orde.

De jaarlijkse lezing wordt steevast goed bezocht. Daarom is het raadzaam om de kaarten vooraf te reserveren door een e-mail te sturen naar info@rijssensmuseum.nl Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur ophalen bij de bij de balie van het Rijssens Museum, Kasteellaan 1, kan ook. Ook op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Zo lang er plaats is kunnen ook entreebewijzen worden verkregen bij de ingang van Brodshoes op de avond van de lezing.