Afbeelding
Foto: nb

Winterkraaien overtreffen zich
met nóg een voorstelling

Er komt op vrijdag 30 september definitief een vijfde uitvoering van de indrukwekkende voorstelling De Winterkraaien naar het beroemde boek van Aar van de Werfhorst. De organisatie, de stichting Levend Vroomshoop, had in eerste instantie twee voorstelling gepland in theater Het Punt.

De run van het publiek op het theaterstuk van het Christelijk Vroomshoops Mannenkoor en verhalenverteller Thea Kroese was dusdanig groot dat inderhaast nog twee voorstellingen werden ingepland. Ook dat bleek niet afdoende om aan de vraag te voldoen, want de aanvragen bleven maar binnenstromen.

Volgens Klaas Dragt van Levend Vroomshoop lag de grens bij 200 aanmeldingen voor de vijfde voorstelling, maar ook die grens werd in een mum van tijd gepasseerd. Om alle belangstellenden met een laatste voorstelling tegemoet te komen is gezocht naar een groter theater in de nabijheid van Vroomshoop en dat is gevonden in de Voorveghter in Hardenberg. De organisatie vraagt nu de mensen die zich meldden voor een kaart, om zich nu definitief op te geven bij Levend Vroomshoop. Dat kan per e-mail: info@levendvroomshoop.nl De kaarten kosten 16 euro per stuk.

De Winterkraaien wordt door Thea Kroes verteld in zeven verhalen in de streektaal. De verbindende liederen zijn in het Nederlands. Het verhaal gaat over het schrijnend harde bestaan van de veenarbeiders in het gebied tussen de Lemelerberg en de zandhoogte van Sibculo. Een stuk Twentse geschiedenis dat inslaat als een bom.