Dick Tukkers
Dick Tukkers Foto: Richard Thannhauser

Dick Tukkers (81) neemt afscheid

Dick Tukkers (81) uit Rijssen heeft na 17 jaar officieel afscheid genomen van de plaatselijke schrijvende pers.

Dat gebeurde in de jaarlijkse bijeenkomst van burgemeester en wethouders met de redacteuren van RTV Oost, Radio 350, TC Tubantia en Hart van Rijssen. Burgemeester Arco Hofland stak de loftrompet over Tukkers' nimmer aflatende inzet en vriendelijkheid. Als dank kreeg hij een tas met smakelijke producten aangeboden en een boeket voor zijn vrouw Bernarda.

Tukkers woont in Rijssen, maar is Wierdenaar van geboorte. Vanaf 1958 was hij hoofd beheer en onderhoud bij Rijkswaterstaat. Na zijn pensionering in 1999 besloot hij niet achter de geraniums te gaan zitten, maar ging hij werken als correspondent van het Rijssens Nieuwsblad dat in 1995 werd opgericht. Onlangs werd het Rijssens Nieuwsblad door BDU-media verkocht aan de Perscombinatie. In de nieuwe opzet zijn plaatselijke correspondenten niet meer nodig en hangt Tukkers zijn pen aan de wilgen. Toch ook met een zekere weemoed. "De contacten zal ik missen, maar ik ben ook dankbaar dat ik het al die jaren heb mogen doen." Tukkers vroeg burgemeester Hofland om zijn waardering over te brengen aan de ambtenaren van de binnen- en buitendienst die hem al die jaren op alle mogelijke manier van informatie hebben voorzien.

Dick Tukkers is door zijn journalistieke werk een bekende verschijning geworden in de Reggestad. Vele politieke vergaderingen werden door hem verslagen en talloze jubilerende bruidsparen werden door hem geportretteerd in woord en beeld. Jaarlijks terugkerend hoogtepunt was voor hem altijd het grote oudejaarsinterview met de burgemeester waarin werd teruggeblikt en vooruitgekeken. "Ik heb zo ongeveer vijf burgemeesters versleten," zegt Tukkers. De krasse tachtigplusser reist graag met zijn vrouw, maakt ook graag fietstochten binnen en buiten de bebouwde kom. Daarnaast is hij een fervent lezer die zich interesseert voor een goed boek en zich daarom niet snel zal vervelen.