Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Meikeverrit zaterdag 14 mei 2016

19 jaar geleden richtten enkele keverbezitters de Meikeverclub Rijssen op. Doel van de club was om jaarlijks een rit te organiseren. Mensen van het eerste uur waren: Erna Gerritsen Mulkes, Rene Nikkels en Martin Rensen. Rene Nikkels maakt nog steeds deel uit van het bestuur, dat verder bestaat uit Johan Gerritsen Mulkes, Freek Brinks en Jan ten Berge.

De club is er elk jaar in geslaagd een rit te organiseren waarbij de deelnemers de werkelijke kosten betalen. Simpel en basic en dat is de kracht ook van deze opzet. Geen poeha, maar gewoon gezellig een dagje met kever/luchtgekoelde VW-liefhebbers op pad. Onderweg een picknick en een mooie route rijden.
Zaterdag 14 mei is de 20e editie van de Meikeverrit. Vanaf 9.30 uur kan er ingeschreven worden bij café De Wind, Holterstraatweg 186 te Rijssen. De deelnemers krijgen koffie met krentenwegge. Tot 11.00 uur is er gelegenheid om gezellig met elkaar bij te kletsen, even elkaars auto's te bewonderen en herinneringen van voorgaande ritten op te halen. Om 11.00 uur is de start van de rit. De deelnemers krijgen een nauwkeurige routebeschrijving mee en kunnen op eigen gelegenheid de route rijden. Maar meestal is het een kleurige optocht van kevertjes met dat typische geluid van de luchtgekoelde boxermotoren. Een herkenbaar geluid voor met name de oudere mensen.
De rit van 14 mei gaat over mooie B-weggetjes en voert de deelnemers langs diverse bezienswaardigheden. Onderweg is er een stop bij een kevergarage en rond het middaguur is er een picknick. De organisatie zorgt voor de broodjes, koffie/thee/fris etc. Gaat allemaal in de kevers mee!. Na de picknick is er in het 2e gedeelte van de rit ook een stop bij een bijzonder museum.
Er is ook weer een fotozoekwedstrijd aan de rit gekoppeld. De deelnemers moeten de foto's in de juiste volgorde zetten. Vooral de bijrijders en ev. meerijdende kinderen kunnen zich daarmee vermaken.
Eindpunt is café De Wind. Daar zal nog een behendigheidsproef afgenomen worden. Ook staan voor de deelnemers oud-Hollandse spelletjes opgesteld en kunnen de deelnemers gezellig napraten. Dan is ook de prijsuitreiking van de fotozoekwedstrijd.
De deelnamekosten inclusief museumbezoek en picknick bedragen € 10,- p.p. Kinderen mogen gratis mee. Opgave per mail bij toonemans@gmail.com onder vermelding van het aantal volwassen deelnemers en kinderen.
Als reservedatum is 21 mei 2016 vastgelegd, mocht het onverhoopt erg slecht weer zijn. De deelnemers worden zo mogelijk vooraf geïnformeerd als de rit naar 21 mei verplaatst wordt. Informatie hierover is verkrijgbaar via de organisatie: 06-15366432.

Afbeelding
Afbeelding