Benoeming tweede termijn burgemeester Arco Hofland op dinsdag 17 mei

Burgemeester Arco Hofland (CDA) zal in de raadsvergadering van dinsdag 17 mei worden herbenoemd als burgemeester van Rijssen-Holten voor een tweede termijn van in beginsel zes jaar. Hofland (58) wordt beëdigd door Commissaris van de Koning in Overijssel, mevrouw Ank Bijleveld-Schouten.

De raadsvergadering begint om 19.00 in het gemeentehuis. Namens het college zal het woord worden gevoerd door eerste locoburgemeester wethouder Ben Beens (SGP). Namens de gemeenteraad zal het woord worden gevoerd door raadsnestor Gradus Kreijkes (SGP) die teven vicevoorzitter van de gemeenteraad is. Burgemeester Hofland zal zelf tenslotte ook het woord voeren.
Arie Cornelis Hofland is geboren in Naaldwijk. Na werkzaam te zijn geweest bij de Raad van State stapte hij in 1991 over naar de Immigratie- en Naturalisatiedienst. In 2001 werd hij wethouder in de gemeente Dalfsen. Vier jaar later werd benoemd tot burgemeester van Zwartewaterland. In 2010 werd hij burgemeester van Rijssen-Holten. In december werd Arco Hofland door de gemeenteraad voorgedragen voor een tweede termijn van zes jaar.