Afbeelding
Foto: Dick Huve

Van melkveebedrijf naar recreatieverblijf

RIJSSEN- Net voor pinksterzondag 13 mei ontvingen Henk en Ans Altena van het recreatiecentrum Het Overveen aan de Veendijk hun eerste gasten in hun gloednieuwe nieuwbouwcomplex De Burght: een familie uit Wijhe bestaande uit tien volwassen personen en drie kinderen.

Het nieuwbouwcomplex is een groepsaccommodatie voor maximaal 15 personen en is volledig geïntegreerd in het landschap. Er zijn 5 slaapkamers op de begane grond met aangrenzend een badkamer. Ook is er voor mindervaliden een grote slaapkamer met aangepaste douche. Alle vertrekken hebben brede deuren en schuifdeuren naar de douches die ook vloerverwarming hebben. Op de bovenverdieping zijn nog twee slaapkamers met badkamer en een speelkamer met tv. Bovendien beschikken alle ruimten inclusief het terras over wifi-aansluitingen.
Vanaf twee inpandige terrassen kijkt men rechtstreeks het natuurgebied in met grutto's kieviten, wulpen en hun jongen verzorgen. Ook is er een grote binnenruimte voor minder fraai weer. Het gebouw is duurzaam gebouwd met een sedumplantendak, zonnepanelen en warmteterugwinning. Op de locatie zijn meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen. Naast deze nieuwste telg van de familie Altena beschikt zij nog over enkele andere recreatieverblijven.
De familie Altena maakte van een bedreiging een uitdaging. Door de voortdurende natuurontwikkeling kwam de melkveehouderij middenin de natuurontwikkelingszone te liggen. Dat betekende een zodanige beperking voor de agrarische onderneming dat een normale bedrijfsvoering onmogelijk was. Het roer werd compleet omgegooid en Henk en Ans hebben in het jaar 2007 afscheid genomen van hun koeien genomen en zijn zich helemaal gaan richten op het recreatiebedrijf en door hun grote inzet is het gelukt. Na het overlijden van Henks ouders werd eerst de ouderlijke woning verhuurd, zijn er vier vakantieappartementen gebouwd en is een appartement ingericht voor minder validen. Al met al is er veel belangstelling voor deze accommodaties op deze wondermooie plek middenin de natuur.

Dick Tukkers