Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

ROR-slingeraapconstructie gemaakt door eigen leerlingen Reggesteyn

RIJSSEN - Steeds dichterbij komt het: de Reggesteyn Obstacle Run die Reggesteyn Rijssen organiseert op 28 juni voor haar eigen leerlingen en op 29 juni voor alle basisscholen in de regio.

Het parcours is in kaart gebracht en de school kijkt welke obstakels op de route komen. Sommige obstakels worden op maat gemaakt door leerlingen van het praktijkonderwijs. Voorbeeld is 'The pro ATC Monkeybars'; een grote houten constructie waarbij de deelnemers straks als een aap tien meter over het water rondslingeren.
De timmermannen- en vrouwen die de Monkeybar maken, zijn afkomstig uit het vierde en vijfde leerjaar van het praktijkonderwijs (pro). Bij deze onderwijsvorm is voorbereiding op een baan belangrijk. De leerlingen doen ervaring op bij het Arbeid Training Centrum (ATC) in de school. Het arbeidsproces is hier vergelijkbaar met dat in het bedrijfsleven. Met deze aanpak werken leerlingen zowel aan praktische als sociale vaardigheden, samenwerken bijvoorbeeld.
Bij het bijzondere project van de slingeraapconstructie bouwen de pro-leerlingen het obstakel vlak voor de run over de 'gracht' van de school. De dagen erna kunnen zij zien of het de deelnemers – onder wie ook Reggesteyndocenten – lukt om droog aan de overkant te komen.

Afbeelding