Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Proef Rijssen: muziek, kindervermaak, stoepkrijt en veel gezelligheid

RIJSSEN – Zaterdag 28 mei staat het centrum van Rijssen in het teken van 'Proef Rijssen'. Naast eten en drinken is er muziek, kindervermaak, een etalagewedstrijd en een stoepkrijtwedstrijd.

Het evenement wordt mede georganiseerd door studenten van het ROC van Twente Rijssen (opleiding Eerste Verkoper) samen met derdejaars leerlingen van Chr. Scholengemeenschap Reggesteyn. Dit schooljaar zijn 28 studenten en leerlingen bezig geweest met het ontwerpen van verschillende evenementen die ze vervolgens hebben voorgelegd aan twee leden van Ondernemersvereniging HABI Rijssen. De keuze is uiteindelijk gevallen op 'Proef Rijssen'.
'Proef Rijssen' is een evenement waarbij eten, drinken en gastvrijheid centraal staan. Plaatselijke winkeliers en horeca presenteren zich in centrum Rijssen. Ze laten hun lekkerste gerechten proeven, bieden klanten een heerlijk drankje aan en onthalen ze gastvrij in hun winkel of horecagelegenheid. Daarnaast verzorgen verschillende winkeliers artikelpresentaties en acties op hun marktkraam. Rondom de fontein, voor winkelcentrum de Hoge Wal en aan het einde van de Grotestraat wordt gezorgd voor feestelijke muziek en verschillende activiteiten voor kinderen. De studenten en leerlingen van het ROC van Twente en CSG Reggesteyn zijn deze dag aanwezig om alles op te bouwen en toezicht te houden bij de verschillende activiteiten.
Ook aan de kinderen wordt gedacht. Zij kunnen zich heerlijk vermaken op één van de springkussens of deelnemen aan de stoepkrijtwedstrijd. Voor slechts 1 euro kunnen ze meedoen en mogen dan 1 vierkante meter versieren. Aan het einde van de middag wordt door een jury per leeftijdscategorie een winnaar uitgekozen en deze mag zich 'Stoepkrijtkampioen van Rijssen' noemen. Deze wedstrijd vindt plaats op het Hoge Wal plein, daar kunnen kinderen zich ook opgeven.
Etalagewedstrijd
In het centrum kunt u meedoen met de etalagewedstrijd, waarbij er mooie prijzen zijn te winnen. De deelnameformulieren zijn vanaf 27 mei a.s. verkrijgbaar bij het Parkgebouw en de deelnemende winkels.
Muziek
Natuurlijk is er ook muziek. Een week na 'Proef Rijssen', vindt – in de Week van de Amateurkunst - het muzikale evenement 'Rijssen Zet De Toon' plaats met onder meer het Volkspark Vijverconcert.
Als voorproefje op dit weekend, zorgt de organisatie van 'Rijssen Zet De Toon' tijdens 'Proef Rijssen' voor een toepasselijke muzikale ondersteuning. Leerlingen van Muziekschool Rijssen en individuele amateur-muzikantjes zullen hun talenten ten gehore brengen als 'straatmuzikant'. Verder zullen ook het koor Pursang uit Rijssen en Akoestic DJ Rob Stam, samen met zijn dochter Noa hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen.
De winkels zijn open tot 17.30 uur. Rondom het gemeentehuis is de wekelijkse warenmarkt.
Wie met de auto komt, kan gratis parkeren op één van de vele parkeerplaatsen in het centrum.