Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Reggesteyn-Rijssen pimpt Enterse klompen met technische touch

RIJSSEN - Alle eerstejaarsleerlingen van Reggesteyn Rijssen van het vmbo (basis- en kaderberoepsgericht) deden eraan mee: het klompenproject in samenwerking met de stichting Enters Erfgoed en het Klompenmuseum 't Sköpke. Scholieren beschilderden en versierden houten klompjes. De 111 Reggesteynleerlingen kregen de opdracht aan hun klomp een technische touch mee te geven en die op creatieve wijze te verwerken.

De klompen kregen niet alleen een nieuw gezicht, maar ook een nieuwe toepassing. Klompen werden zodoende sportschoen, racewagen, helikopter, schaats en zeilboot door het toevoegen van ledlampjes, wielen, propellers, schaatsijzers, zeil en zwaard.
Het versieren van de klompen maakt onderdeel uit van de Europese Promotiedagen Handmatig Klompen maken. Tijdelijk waren de Reggesteynklompen te bewonderen in de hal van de school aan de Cattelaar in Rijssen. Tijdens de Enterse Ganzenmarkt waren de versierde klompen officieel tentoongesteld. Een deskundige jury beoordeelde wie de meest kunstig omgetoverde klomp had gemaakt. Dat zijn (op de foto) Ramon Swiers (basis) klas 1B, Jesse Dam (kader) klas 1A, Niels Stoelhorst (basis) klas 1C, Lindsay Elferink (kader) klas 1A.