Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Puzzelrit R.M.C. levert dik 1800 euro op voor de Molenhoek

RIJSSEN - De puzzelrit die de R.M.C. op tweede paasdag organiseerde heeft ruim 1800 euro opgeleverd voor dagopvang DAC de Molenhoek voor mensen met een beperking.

De check met het mooie bedrag van €1841,55 werd onlangs door de organisatoren overhandigd aan locatiemanager Jan Boertje (tweede van links) voor het gebouw van de Molenhoek aan de Butaanstraat.
R.M.C.-bestuurslid Wim Pongers is bijzonder blij met het mooie bedrag voor het goede doel. "Dit bedrag kwam tot stand mede dankzij de vele sponsoren en de grote deelname aan de puzzelrit. Onze speciale dank voor een royale gift gaat uit naar de "houtjongens" van Baan en consorten. Ook op zijn plaats is een woord van dank voor de uitzetters, de heren Koster senior en junior."
De Molenhoek maakt deel uit van de plaatselijke afdeling van Siloah. Het geld van de puzzelrit is bestemd voor de vervanging van een oude bus van De Molenhoek, die gebruikt wordt voor vervoer van mensen met een verstandelijke beperking. Hoewel de opbrengst van de puzzelrit voor een goed doel was, lag toch de nadruk tijdens deze rit op gezelligheid. De rit-uitzetters hadden een aantal leuke problemen in de rit verwerkt. Verder moesten de deelnemers foto's in de goede volgorde zetten en de meerijdende kinderen kon onderweg paaseieren zoeken.
Per deelnemende auto moest € 12,50 worden ingelegd. Er werd gereden in drie klassen: de A-klasse voor ervaren rijders; de B-klasse voor deelnemers met enige ervaring en de toerklasse voor deelnemers die nog niet zo vaak aan een puzzelrit meededen. Het aantal deelnemende auto's was vorig jaar 130. Dat aantal werd dit jaar overtroffen, net als de opbrengst die bijna 500 euro hoger lag.