Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik was op de Waerdenborch

HOLTEN - Vrijdag bezocht Europarlementariƫr Annie Schreijer-Pierik (CDA) de Holtense scholengemeenschap de Waerdenborch. Onlangs heeft deze school een erkenning en plaquette ontvangen en is uitgeroepen tot Europees Parlement Ambassador School. De school kreeg deze erkenning omdat zij haar leerlingen actief laat kennis maken met Europa en de Europese Unie.

Sind 1 januari is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Mevrouw Schreijer ging samen met wethouder Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten in gesprek met de leerlingen van de groep Talentstroom Internationalisering. Schreijer vertelde over Europa en Brussel en Tijhof over de gemeente Rijssen-Holten in Europa.
Europa komt steeds dichter bij. Inmiddels is de helft van de Nederlandse wet- en regelgeving Europees. Dat betekent dat Europa steeds meer invloed heeft op ons dagelijks leven. Om jongeren hiervan bewust te maken, wil de Europese Unie bevorderen dat de scholen hier aandacht aan besteden. Hiertoe is het Ambassador Programma opgestart. Scholen die deelnemen aan het programma moeten een EU-infopoint met informatie over Europa, activiteiten organiseren rondom de Dag van Europa, leerlingen betrekken bij internationale activiteiten van de school, enthousiaste leerlingen benoemen tot Junior EP Ambassador. Uiteraard is er een lespakket met informatie over Europa, het ontstaan, de instituties en de vraag hoe Europa tot wetgeving komt.

Afbeelding
Afbeelding