Warm welkom voor burgemeester door folkloregroepen van Rijssen en Holten

RIJSSEN – De folkloregroepen van Rijssen en Holten hebben burgemeester Arco Hofland op de avond van zijn beëdiging een warm welkom bereid. De leden van de Folkloregroep Riessen heetten alle genodigden en belangstellenden hartelijk welkom. Als gastheren en gastvrouwen voorzagen zij de belangstellenden van een natje en een droogje.

Na de raadsvergadering trok het Rijssense gezelschap met Commissaris Bijleveld en de herbenoemde burgemeester Hofland voor een staatsiefoto naar de stoep van de Schildkerk. Hoewel het Rijssense gezelschap in de bekende Rijssense dracht er altijd tamelijk gelijkmatig uitziet, maakte Jenny Voortman duidelijk dat de Rijssense klederdracht ooit ook subtiele varianten bezat; zij was gekleed in de dracht die vroeger door de dames van het katholieke volksdeel werd gedragen.
De Folkloristische Boerendansgroep de Hoolter Daansers arriveerde veel later dan gepland in het Rijssense gemeentehuis. Oorzaak was de afsluiting van de verkeerstunnel achter Otje van Potje wegens werkzaamheden, zodat de Holtenaren een grote omweg moesten maken om op het Schild te geraken. Maar de vertraagde aankomst vormde geen enkel probleem. Na de raadsvergadering zetten de Hoolter Daansers in grote hal van het gemeentehuis hun beste beentje voor. Onder de begeleiding van de twee vaste accordeonisten lieten de leden met verschillende dansen de klompen vrolijk klinken.