Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Boeldag Rijssens Mannenkoor groot succes met prima opbrengst

RIJSSEN – De traditionele jaarlijkse Boeldag van het Rijssens Mannenkoor (RMK) heeft zaterdag maar liefst 7500 euro opgebracht. De RMK-ontspanningscommissie van de Boeldag/Fair had weer het industrieterrein gekozen in de directe omgeving van de oudpapierhal aan de Argonstraat als plaats van handeling. Ook nu weer een doorslaand succes.

De boeldag trok talloze bezoekers, die al of niet gebruik maakten van het treintje Bello dat de kooplustigen gratis vervoerde van het Schild naar de Argonstraat en weer terug. Onder uitstekende weersomstandigheden konden de bezoekers hun hart ophalen bij de 18 professioneel ingerichte stands van plaatselijke ondernemers en de 22 stands van het Rijssens Mannenkoor. Veel producten en goederen werden aangeboden zoals fruit, bloemen, vis, tweedehands en nieuwe kleding, boeken, elektronica, galanterie en kleingoed. Natuurlijk zorgde de catering voor de inwendige mens.
Een groots opgezette RMK-boeldag vergt grote inspanning van de achtkoppige ontspanningscommissie. wee leden van de achtkoppige commissie. Volgens de commissieleden Arjan Seppenwoolde en Dick Esink zijn de eerste ideeën besproken in oktober vorig jaar. "Dan volgt de vergunningsaanvraag bij de gemeente en als dat rond is benaderen we standhouders van buiten het koor. Die hebben we allemaal persoonlijk bezocht zij boden spontaan hun medewerking aan."
De commissie vergaderde vanaf oktober elke maand en vanaf februari 2016 om de twee weken en in de maand mei iedere week. "We zijn met de opbouw van de stands begonnen op vrijdagmorgen om half negen. 's Avonds om negen uur waren alle voorbereidingen afgerond en om half elf trad de bewaking aan. Zaterdagmorgen om 0.400 uur waren de commissielenden weer aanwezig om rond 6.00 uur samen met andere koorleden de stands te voorzien van waren en goederen. Nadat de Boeldag om 15.00 uur was afgerond, begon het opruimen en de afbraak van de stands en dit duurde tot 19.30 uur, Voor de 'stoere werkers' was er daarna gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje samen na te genieten van deze succesvolle dag.

Dick Tukkers