Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Zeer geslaagde reünie van oud-politiemensen in Rijssen

RIJSSEN- Ongeveer 100 oud-politiemensen bezochten vorige week vrijdag de reünie die in Rijssen was georganiseerd door de (oud-)dienders Joop Kamperman, Jan Gortemaker, Hans Bouman en Ben Plomp. De reünisten hebben allemaal vanaf 1945 gewerkt op het politiebureau van Rijssen tot de komst van de regiopolitie.

De reünie begon in het gemeentehuis met een openingswoord door Hans Bouman. Daarna kwam eerste locoburgemeester Ben Beens aan het woord namens de gemeente Rijssen-Holten. Hij wenste de aanwezigen een warm welkom toe en bedankte hen voor de vele werkzaamheden die zij in het verleden hadden verricht. "Zo hebt u meegeholpen om Rijssen te maken hoe het nu heden ten dage is," aldus de wethouder. Beens stak de politieleiding nog een hart onder de riem door alle aanwezigen te bewegen een petitie te starten voor het behoud van een eigen politiebureau in Rijssen.
Voor veel aanwezigen was het van de gekke dat een plaats als Rijssen op den duur verstoken is van een plek waar de bevolking naar toe kan gaan voor het doen van aangifte, een gesprek met de wijkagent en andere problemen. Vervolgens verruilden de aanwezigen het gemeentehuis voor het Volkspark waar Gerrit en Janny Zandvoort van Valkerij Rijssen een demonstratie gaven met hun roofvogels. Hierna werd het een gezellig samenzijn in het Parkgebouw, waarbij de oude verhalen, al dan niet aangedikt, op tafel kwamen. Een zeer geslaagde reünie.

Dick Tukkers & Ben Plomp