Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Oud-leerling Rik Konijnenbelt van RTL-Nieuws geeft gastles op Reggesteyn

NIJVERDAL – Oud-Reggesteynleerling en RTL-verslaggever Rik Konijnenbelt gaf vorige week vrijdag een gastles op zijn oude school aan de leerlingen van alle vierde klassen. Konijnenbelt was uitgenodigd ter gelegenheid van het 12,5-jarig jubileum van de maatschappijwetenschappen op Reggesteyn. Volgens docent Erik Braaksma was het de vakgroep maatschappijwetenschappen gelukt deze aansprekende gastspreker te strikken om het jubileum extra glans te geven.

Rik Konijnenbelt kwam met plezier naar de school waar hij vroeger zelf onderwijs genoten heeft. Vanwege zijn werkzaamheden overdag was het erg moeilijk om lang tevoren te plannen. Maar Rik wilde ook zelf graag weer eens in zijn oude school kijken door de nodige inspanning van zijn kant is gelukt om hem naar Nijverdal te halen.
Rik Konijnenbelt vertelde zijn gehoor over zijn werkzaamheden bij de omroep en beantwoordde vragen van de leerlingen. Dat gebeurde in het format van het bekende programma College Tour. Gespreksleider was CDA-gemeenteraadslid Roy Zijlstra. Konijnenbelt gaf ruim een uur les aan ongeveer 250 leerlingen uit alle 4-havo en 4-vwo klassen. Het werd een zeer boeiende happening. Volgens Braaksma vertelde Rik openhartig over zijn jaren op het toenmalige College Noetsele waar hij, naar eigen zeggen, een dwarse leerling was die vooral geïnteresseerd was in de vakken aardrijkskunde en geschiedenis.
Konijnenbelt boeide de zaal met het vertellen van een angstig avontuur waarbij hij werd beschoten door de politie, over zijn kennismaking met het prachtige eiland Ambon en over zijn droomreis naar Bagdad. "Een leerling uit de zaal die uit Bagdad afkomstig was, raadde hem ernstig af nu die kant op te reizen."
Gespreksleider Roy Zijlstra ontlokte Konijnenbelt wetenswaardige verhalen over zijn werk als journalist voor RTL Nieuws. Maar de leerlingen wilden ook graag weten hoe lastig het is om objectief te blijven in dit werk, maar ook wat zo'n baan betekent voor het privéleven. Aan het einde van zijn college werd Konijnbelt, te midden van alle vierdeklassers en docenten die vroeger zelf leerling geweest waren aan de Noetselerbergweg, tot eerste erelid benoemd van de vereniging van oud-leerlingen van Reggesteyn Noetsele. Konijnenberg toonde zich blij verrast en trots met zijn erelidmaatschap.