Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Rijssens Zet ook de Toon met groot vuurwerk in het Volkspark

RIJSSEN - Na ongeveer 10 jaar komt het vuurwerk terug in het Volkspark in Rijssen. Vrijdag 3 juni is het zo ver tijdens het Volkspark Vijverconcert. De organisatie van het overkoepelende evenement Rijssen Zet De Toon wilde het concert op een unieke wijze afsluiten en dat gaat lukken. Vanaf de witte brug over de vijver wordt direct na het concert mooi sierwerk de lucht in geschoten.

Rijssen Zet De Toon is een initiatief van Rijssense amateurverenigingen en het Parkgebouw en bestaat uit meerdere activiteiten zoals het concert, maar ook een Shantydag en een Cultuurpad op zaterdag 4 juni.
Hoogtepunt van Rijssen Zet De Toon is het tweede Volkspark Vijverconcert op vrijdag 3 juni. Op initiatief van muziekvereniging Wilhelmina ontstond een bijzondere samenwerking tussen de deelnemers Wilhelmina, het Rijssens Mannenkoor, de Rijssense Revue en Vocaal Ensemble De Twente Zangers. Het resultaat is een concert vol spektakel, waarbij heuse kanonnen worden ingezet en de Enterse Zomp speciaal voor deze gelegenheid in de Parkvijver wordt getakeld.
De avond bevat een breed spectrum aan muziekstijlen en verrassende elementen waarbij koren, orkest en revue elkaar doorlopend aanvullen. Het concert wordt geopend door alle deelnemers met 'Also sprach Zarathustra' van Richard Strauss, een korte openingsfanfare. Een ander hoogtepunt in de samenwerking tussen orkest en koren zal de Ouverture 1812 van Tschaikowsky worden. Kortom, een avond vol muziek en sfeer in het lommerrijke Volkspark.
Het concert wordt 'knallend' afgesloten met vuurwerk en een gezellige afterparty door de Brandheultjes uit Holten. Uiteraard is de horeca aanwezig. Het Vijverconcert is voor iedereen gratis toegankelijk. Er zijn 1500 zitplaatsen, maar men mag ook eigen stoelen meenemen. Het concert begint om 20.00 uur in het Volkspark Rijssen, dat die avond alleen bereikbaar is via de hoofdingang. Het terrein is geopend vanaf 18.45 uur. Wie eerder komt, zal moeten wachten tot de hoofdingang open gaat.