Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Dorcas Winkel Rijssen steunt duurzame ontwikkeling in Oekraïne en Egypte

RIJSSEN - Het afgelopen jaar heeft Dorcas Winkel Rijssen succesvol bijgedragen aan twee projecten Ethiopië en in Oekraïne. Voor het komende jaar heeft de winkel twee nieuwe Dorcas-projecten gekozen. De winkelopbrengst van dit jaar is bestemd voor deze twee projecten. Het doel is om hiervoor 95.000 in te zamelen.

Een van de projecten is een kinderontwikkelingsproject, waar kinderen uit kansarme gezinnen in Oekraïne worden ondersteund. De kinderen worden gecoacht door sociaal werkers die hen helpen om zich weer zorgeloos en veilig kind te kunnen voelen. De kinderen ontvangen ook ondersteuning op het gebied van educatie. Daarnaast worden de gezinnen waar deze kinderen uit komen begeleid door een maatschappelijk werker. Met de ouders wordt gesproken over opvoeding en gezonde omgang met hun kinderen, maar ook onderwerpen als bijvoorbeeld alcoholmisbruik en geweld komen aan de orde.
Het tweede project is een water- en sanitatieproject in Egypte. In sommige plattelandsdorpen is de toegang tot schoon drinkwater erg beperkt en zijn de sanitaire voorzieningen slecht. Door gebrek aan riolering en afvalverwerkingssystemen komt vuil en afvalwater op straat terecht. Gevaar voor ziektes ligt hierdoor op de loer. Samen met de lokale bevolking en de lokale overheid werkt Dorcas aan het verbeteren van deze omstandigheden. Er worden toiletten gebouwd en een waterleidingssysteem aangelegd. De dorpsbewoners krijgen training in hoe zij deze voorzieningen kunnen onderhouden. De vrouwen uit de regio krijgen goede voorlichting op het gebied van gezondheid en hygiëne, zodat zij deze kennis aan hun kinderen kunnen leren. Met de lokale overheid wordt een riolerings- en afvalverwerkingssysteem opgezet.
Dorcas Winkel Rijssen is een gezellige winkel met veel leuke tweedehands artikelen van prima kwaliteit. De winkel is er niet alleen voor mensen met een smalle beurs, maar ook voor snuffelaars en verzamelaars die uit zijn op koopjes en snuisterijen. De winkel is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.
Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs leveren een bijdrage aan de 168 Dorcas-projecten in 18 landen.