Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Open Dag Brandweer Rijssen trekt veel bekijk

RIJSSEN – De Open Dag van de brandweer die zaterdag werd gehouden op de brandweerkazerne aan de Molenstalweg in Rijssen, het naastgelegen politiebureau en de parkeerplaats van de Rabobank trok veel belangstelling. Jong en oud genoten van alles wat er te zien en te beleven was.

Er waren demo's als vlam-in-de-pan, werken op hoogte en een speciale airbagauto waarbij je zelf op afstand de airbags af kon laten gaan. Vanuit de brandweerhoek werd deelgenomen met diverse soorten voertuigen, een koe-takel, zaagcontainer, tankwagen en containers. Deelnemers van buiten het brandweerapparaat waren Wolves Autoberging, Rijkswaterstaat, de Koninklijke Landmacht, het Rode Kruis, de EHBO, de Twentse Wensambulance en de Dierenambulance. Ook waren een drietal oldtimer brandweervoertuigen te zien.
In de kazerne was aandacht voor onder andere voorlichting en info over vrijwilligers. De kinderen konden worden geschminkt door militairen en was de mogelijkheid om een rondrit te maken in een historische brandweerwagen waar velen gebruik van maakten. Uiteraard ontbraken de waterspelletjes en het springkussen niet. Ook van de zijde van de politie kwamen waren diverse verschillende disciplines en voertuigen te zien.

Dick Tukkers