Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Rivo meisjes C1 Nederlands Kampioen.

Een fantastische belevenis voor Rivo Rijssen en zeker een historische datum 28 mei 2016. Vooraf wordt gezegd dat meedoen al geweldig is, maar kampioen worden is zoveel mooier. Meedoen is mogelijk als je kampioen wordt in de reguliere competitie van je regio.

Het hele seizoen bleek al dat er een topteam in wording aan de gang was. Veel wedstrijden werden met glans gewonnen en een enkele nipt verloren, maar ook een zeperd van 4-0 verlies hoorde erbij. Toch wisten de Rivo meiden in de eindfase van de competitie zich bij de top 2 te plaatsen en ze werden uiteindelijk na een bijzonder spannende laatste wedstrijd kampioen in hun klasse C1.
Dan weet je dat deelname aan de NGJK (Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschap) een feit is. Alle kampioenen uit de C-jeugd van alle districten gaan dan uitmaken wie de beste van Nederland is. Plaatsing is dus al een prestatie op zich, maar dat smaakt naar meer. Nu is het bijzondere aan dit team dat ze enorm gemotiveerd zijn en blijkt wekelijks dat het trainingsbeesten en toptalenten zijn. Geen wonder dat vele ogen gericht zijn op deze selectie en dat Rivo bijzonder trots is op deze meiden en hun trainers. Wekelijks worden de nodige uren afgewerkt en is er slechts bij hoge uitzondering iemand afwezig.
Nu de reguliere competitie is afgelopen en veel teams niet meer trainen was er voldoende ruimte voor dit team om maximaal te trainen. En daar is met volle overgave gebruik van gemaakt. De meiden zijn van zichzelf al zeer gemotiveerd en trainer Johan Strokap (de Guidetti van Rivo) weet van 100% 200 te maken en samen met Mark Achterberg als assistent wel 250. Met deze inzet en een dubbeldeks touringcar vol jeugdige supporters en ouders arriveerden ze in Emmeloord waar het allemaal moest gebeuren.
Spanning is er altijd, eerst maar eerst zien. De teams waar je tegen speelt zijn wel van naam bekend, maar je hebt er nooit tegen gespeeld. De eerste tegenstander was Impala uit Leek. Rivo verloor de eerste set met 2 punten verschil. Probleem zat hem in de uitstekende blokkering van Impala. Lange meiden die het de Rivo aanvallers knap moeilijk maakten. Maar Johan wist er raad mee en veranderde iets aan de opstelling en de Rivo meiden wonnen dik de tweede set en zo was de eerste hobbel genomen. De tweede en derde tegenstander, Dinto uit Warmenhuizen en Activa uit Sint Anthonis waren geen enkel probleem voor de Rivo meiden en zo was al snel duidelijk dat de finale gespeeld zou worden. Dat gebeurde om 18.00 uur en de tegenstander was opnieuw Activa. Tot in de tenen gemotiveerd om kampioen geworden begonnen de Rivo meiden aan de finale en dat was zichtbaar vanaf het eerste fluitsignaal. Activa had werkelijk niets in te brengen en alles wat de meiden van Rivo aanraakten was meteen goud. De eerste set werd 25-8 en dat spreekt boekdelen, beslist geen finale uitslag, maar wel het bewijs dat de toppertjes uit Rijssen echt goed zijn.
Een tweede beslissende set is het dan nodig om niet mee te gaan met de tegenstanders, maar dat hoeven we deze meiden niet meer uit te leggen. Rivo ging opnieuw furieus van start en het stond al snel 9-0 zodat er van echte wedstrijdspanning geen sprake meer was. Een kwestie van uitspelen en attent blijven en dat kunnen deze meiden.
Iedereen heeft er een bijdrage aan kunnen leveren, het maakte niet uit wie speelde en dat is de kracht van het team. Zo stoomden de Rivo meiden naar een klinkende overwinning (25-10) en 2-0 winst en zo naar het Nederlandse Kampioenschap. Een geweldige ontlading volgde op het veld. Zichtbaar had iedereen hier ontzettend naartoe geleefd en als dan de medailles worden omgehangen is dat toch echt een kippenvel moment.
Rivo is ontzettend blij met deze topprestatie. We hebben een topteam binnen onze vereniging en moeten proberen deze meiden te behouden. De toekomst van Rivo (en van iedere club) is de jeugd hebben en houden. Het was geweldig mooi om te zien dat er ook zoveel andere jeugd van Rivo was meegegaan om Meisjes C1 aan te moedigen en zo ook te zien hoe leuk het is om dit allemaal mee te maken. Het bestuur van Rivo is bijzonder trots op deze ontwikkelingen en zal er alles aan doen om de jeugd goed op te leiden. Complimenten nogmaals voor meisjes C1 en Johan en Mark , maar ook voor de vele ouders die het hele seizoen enthousiast aanwezig waren en ook deze dag onvergetelijk hebben gemaakt. Rivo hoopt dit komende jaren nog vaak mee te maken zowel bij de jongens als de meisjes. Wie de jeugd heeft, heeft toekomst!!!

Afbeelding