Rijssen-Holten krijgt zeven alcoholvrije zones

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten krijgt zeven gebieden waar alcohol in de buitenlucht voortaan taboe is. Door de nieuwe maatregel kan de politie nu handelend optreden tegen alcoholgebruik in de omgeving van het Volkspark en de Oosterhof; speeltuin de Hoge Es; speeltuin Keizersdijk; speeltuin Morsweg; het centrum van Rijssen (Boomkamp + Schild); het centrum van Holten (Dorpsstraat/Kalfstermansweide/Stationsstraat/Larenseweg/Oranjestraat/Smidsbelt) en rondom de visvijvers in Holten.

Maandagavond bogen de leden van de commissie algemeen bestuurlijke zaken zich over de maatregel. Raadslid Rob de Koe van VVD Lokaal vond dat de gemeente niet moest doorslaan naar steeds strengere controles bij feestjes. "Ik hoop niet dat achter ieder glas een buitengewone opsporingsambtenaar (boa) neergezet wordt." André Scheppink (SGP) en Jan Berkhoff (CU) vonden het echter een goede zaak dat alcoholmisbruik in de openbare ruimte nu ook aangepakt gaat worden.
Burgemeester Arco Hofland zei dat het niet de bedoeling was om achter ieder glas een opsporingsambtenaar te zetten. "Dat kunnen we niet en dat willen we ook niet. We zijn ook niet van plan om de hele gemeente droog te leggen. Maar er zijn nu eenmaal gevoelige gebieden in onze gemeente waar mensen de neiging hebben om rotzooi te trappen. Als je van die gebieden alcoholvrije zones maakt, dan kan de politie daar als het nodig is optreden. Als iemand met een blik bier in de handen loopt hoef je er niet meer over te discussiëren of daar wel of niet uit gedronken wordt, maar kan er gelijk ingegrepen worden."