Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Leferink Schoenen hoort bij de landelijke top

NIJVERDAL – Leferink Schoenen hoort bij de top van de Nederlandse schoenwinkels. Bij de onlangs gehouden verkiezingen van het vakblad TRED zat Leferink bij de 50 beste schoenenzaken van ons land. Sandra en Ricco Koster-Leferink zijn er bijzonder blij mee.

Leferink Schoenen is een echt familiebedrijf en sinds 1955 een begrip in Nijverdal en verre omstreken. "Samen met ons hechte team van tien man sterk doen we ons uiterste best om het onze klanten helemaal naar de zin te maken. We maken de winkel zo mooi mogelijk. Onze collectie is de moeite waard en blijkbaar stralen we dat ook uit door een stukje gezelligheid en vriendelijkheid, wat niet mag ontbreken, anders waren we niet zo hoog geëindigd," zegt Ricco lachend.
Leferink Schoenen is gevestigd aan de steeds gezelliger wordende Grotestraat en trekt met 450 vierkante meter winkelvloeroppervlak klanten uit Nijverdal en de verre regio. "We hebben duidelijk een regionale functie. Maar ook de vakantiegangers van het vakantiepark bij Haarle komen graag bij ons. En via onze webshop leferink-schoenen.nl komen natuurlijk klanten uit het hele land bij ons binnen."
De Top 50 van beste schoenenzaken van 2016 is niet zo maar iets. De lijst wordt samengesteld op basis van inzendingen van diverse partijen uit de schoenenbranche. Onder andere worden fabrikanten benaderd voor allerlei gegevens. Maar het gaat niet alleen om de hoogste verkoopcijfers, maar ook om de vraag hoe de afzonderlijke schoenenzaken zich op hun eigen manier onderscheiden. Daarbij valt te denken aan enthousiast ondernemerschap, ludieke acties, sterke online activiteiten, originele klantenbenadering en een goed betalingsgedrag. Maar maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en een mooi winkelinterieur worden beoordeeld. Ricco en Sandra genieten van de eer die hun onderneming te beurt is gevallen.

Afbeelding