VANDENBERG'S MOONKINGS IN AUGUSTUS NAAR RIJSSEN

RIJSSEN - De formatie van hardrocklegende Ad Vandenberg, Vandenberg's Moonkings, komt op zaterdag 27 augustus naar het podium van Lucky in Rijssen voor een spectaculair optreden.

Adrian 'Adje' Vandenberg werd geboren in Den Haag maar groeide een groot deel van zijn leven op in Enschede. Na in verschillende bands te hebben gezeten richtte de gitaarkoning in 1980 zijn eigen band, genaamd Vandenberg, op en kende in 1983 met 'Burning Heart' grote successen in onder andere de Verenigde Staten en Japan. Het duurde niet lang of de gitaarkwaliteiten van Adrian Vandenberg werden opgemerkt door David Coverdale, op dat moment zanger van de legendarische band Whitesnake. Met deze formatie scoorde Vandenberg hits in de VS als Here I Go Again en Is This Love.
Eind jaren '90 stopte de artistieke Vandenberg bij Whitesnake om zich te richten op zijn schilderkunst, maar de muziek bleef toch trekken. Uiteindelijk richtte de gitarist in 2014 Vandenberg's Moonkings op met zanger Jan Hoving, bassgitarist Sem Christoffel en drummer Mart Nijen Es. Het debuutalbum van de band bereikte de derde plek in de Nederlandse Album Top 100 en de band kende een succesvolle internationale tour die de mannen onder andere in Engeland, Duitsland en Japan bracht. Enkele maanden na de oprichting kreeg Adrian Vandenberg de Buma Rocks Exportprijs toegekend.
TICKETS
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera en online op de website live.lucky.nl. De honderd snelste beslissers betalen slechts €15 (excl. servicekosten) voor een ticket. Daarna kost een ticket €19,- excl. servicekosten.