Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Spetterend vijverconcert in het Volkspark

RIJSSEN – Onder het motto Rijssen Zet De Toon werd vrijdagavond een spetterend vijverconcert in het Volkspark opgevoerd. Onder bijna ideale weersomstandigheden en in aanwezigheid van een talrijk publiek zetten orkestleden, solisten en zangers hun beste beentje voor.

De grote tribune met 500 zitplaatsen en daarnaast nog 1000 stoelen boden onvoldoende plaats voor alle bezoekers. Velen hadden eigen stoelen meegebracht of dekens om op te zitten. Volgens Tanja Zwiers van het Parkgebouw waren er meer dan 2000 bezoekers. "En daar zijn we heel blij mee!"
Het Rijssens Mannenkoor, de Twente Zangers en het orkest van muziekvereniging Wilhelmina, de leden van de Rijssense Revue brachten vanaf een grote ponton op de Volksparkvijver een programma voor elk wat wils. En dat alles tegen de schilderachtige achtergrond van het lommerrijke Volkspark. De spelers van de Rijssense Revue zorgden voor enkele vrolijke onderbrekingen van het programma dat niet uit louter bekende meezingers bestond. Organisatorisch was alles ook perfect geregeld vanaf de auto- en fietsenstalling, tot de muntverkoop en het aanbod van allerlei versnaperingen op 'n Beunder.
Hoogtepunten uit het programma waren het gezamenlijke optreden van Wilhelmina, de Twentse Zangers en het Rijssens Mannenkoor met de Ouverture 1812, een orkestwerk van de Russische componist Tsjaikovski over de Russische overwinning op Napoleon in het jaar 1812. Het kanongebulder van de Bunschoter kanonniers gaf een verrassend effect. Alle facetten van muziek en zang werden tijdens ouverture uitstekend voor het voetlicht gebracht. Het publiek was enthousiast. De optredens van de koorsolisten Ard Kamphuis, Gert-Jan Kamans en Jan Willem Baan bracht vele handen op elkaar.
Veel dank was er voor de ondernemers die door het geven van forse sponsorbedragen dit muzikale cadeau voor de Rijssense bevolking mogelijk hebben gemaakt. Een spetterend vuurwerk vanaf de witte brug over de vijver vormde een daverend slotakkoord. Daarna bleef het nog lang gezellig in het Volkspark.
Dick Tukkers