Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Businessclub Bij de Tijd bezoekt Uitvaartondernemer Nijkamp in Enter

RIJSSEN/ENTER – De leden van Businessclub Bij de Tijd bezochten dinsdagavond in groten getale de nieuwe aula van Nijkamp Uitvaartzorg aan de Rijssenseweg 37 in Enter. Vooraf hadden de leden een heldere inleiding gekregen van directeur Johan Nijkamp bij de Markies in Rijssen.

Nijkamp, ooit begonnen bij de Koninklijke Marechaussee, schetste de ontwikkeling van zijn uitvaartonderneming vanaf zijn zolderkamer waar hij begon, tot en met de onderneming die het nu is met uitvaartcentra in Rijssen, Holten, Enter, Haaksbergen en Eibergen.
Volgens Nijkamp gaat het in de uitvaartwereld om goede zorg te bieden aan mensen die in gevoelige omstandigheden zijn terechtgekomen. Hij benadrukte dat in de uitvaartwereld een persoonlijke benadering juist in droeve omstandigheden van groot belang is. Alles wat je doet in de periode tussen overlijden en uitvaart is eenmalig en niet meer over te doen. Dus moet het goed zijn. Nijkamp zei dat veel mensen eigenlijk te laat nadenken over hun uitvaart of vaak helemaal niet. In dat geval staan nabestaanden soms voor heel moeilijke keuzes. Om die reden adviseerde hij dan ook een uitvaartcodicil in te vullen. Dat is een bewaarboekje waarin alle wensen omtrent de uitvaart kunnen worden ingevuld.
Na de lezing vertrokken de ondernemers naar Enter. De kantoren met alle eigentijdse voorzieningen konden worden bezichtigd. In de nieuwe aula zijn de bouwwerkzaamheden nog niet helemaal afgerond. Toch was goed te zien hoe de nieuwe ruimte voor afscheidsbijeenkomsten eruit komt te zien. Ook in het nieuwe uitvaartcentrum komen opbaarkamers die 24 uur per dag voor de nabestaanden toegankelijk zijn. De verzorgingsruimte kon worden bekeken en Nijkamps medewerkers gaven tekst en uitleg bij alles wat de bezoekers interesseerde en intrigeerde.