Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

D66 beschuldigt wethouder van het geven van onvolledige informatie

RIJSSEN – Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond zei raadslid Herman Klein Velderman (D66) dat wethouder Roland Cornelissen de raadsleden onvolledig heeft geïnformeerd over de plaatsen waar mogelijk in de toekomst woningen gebouwd zullen worden.

Om asielzoekers met een verblijfsvergunning in de toekomst te kunnen huisvesten wil de gemeente honderd extra woningen bouwen. Als plaats voor de woningen zijn onder andere genoemd de percelen waarop nu nog de peuterspeelzalen Pinkeltje en Kruimeltje aan de Zeven Peggenweg staan en de voormalige Alexanderschool aan de Prins Bernhardstraat.
Volgens Klein Velderman zou wethouder Cornelissen hebben gezegd dat alle locaties worden bekeken, terwijl hij al lang een voorbereidingsbesluit zou hebben genomen om woningbouw te plegen op het terrein van de voormalige Alexanderschool. Ook de Voedselbank die in de oude Alexanderschool zit zou niet op de hoogte zijn en door het mogelijk verdwijnen van de school in ernstige problemen komen.
De beschuldiging van de wethouder door D66 schoot de andere politieke partijen compleet in het verkeerde keelgat. Zij eisten dat nog tijdens de raadsvergadering zou worden aangetoond dat D66 gebakken lucht zat te verkopen. Burgemeester Arco Hofland kon niet anders dan de raadsvergadering voor drie kwartier stil leggen om te onderzoeken of de beschuldiging door D66 dat de wethouder informatie achter zou hebben houden de waarheid was of niet.
Na de schorsing bleek dat wethouder Cornelissen geen speciale uitspraken heeft gedaan over een van de mogelijke woningbouwlocaties en dat hij geen procedure in gang heeft gezet buiten medeweten van de gemeenteraad om. De fractievoorzitters Andre Scheppink (SGP) en Isa Kahraman (CDA) vonden het niet meer dan fatsoenlijk dat Klein Velderman zijn excuses zou aanbieden aan de wethouder. Dat deed Klein Velderman echter niet. Hij vond dat hij het recht had zijn eigen conclusies te trekken.