Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Kampioen der gehaktballencompetitie

RIJSSEN - De vrijdagavondcompetitie is behoorlijk populair onder tennissers in onze regio en niet zonder reden. Lekker een paar wedstrijden spelen na een week werken is een prima manier om de week af te sluiten en het weekend in te gaan. Het gaat er sportief gezien serieus en fanatiek aan toe, maar altijd gezellig.

Voor de herencompetitie komt daar nog een extra lokkertje bij: steevast wordt de avond afgesloten met een gehaktbal. Vandaar de naam gehaktballencompetitie. Het is echt waar: op vrijdagavond tussen elf en twaalf uur zitten overal op de Sallandse en Twentse tennisparken mannen van 35 tot 70 jaar gehaktballen te eten.
Zo ook wij, het herendubbel 35+ team van TC Holten onder aanvoering van Harrie ten Wolthuis, zelf een fervent gehaktballiefhebber. Afgelopen vrijdagavond 3 juni zijn wij kampioen geworden in de 2e klasse van de gehaktballencompetitie. Deze afloop was niet alleen onverwacht, maar ronduit spectaculair. Met een punt achterstand op koploper Ittersum uit Zwolle begonnen we aan onze uitwedstrijd tegen nummer drie PAF, ook uit Zwolle. We kenden een buitengewoon goede avond en kwamen met 4-0 voor en in de vijfde wedstrijd met 1-0 in sets. Toen begon het onweer en moesten we van de baan af. Nieuwsgierig naar het verloop bij onze concurrent reden we dwars door het onweer naar Ittersum. Toen we het terras opliepen, zagen we onze concurrent luid Kampioenen zingend de champagnefles aan de mond zetten. Ze waanden zich al kampioen want hadden zojuist via de telefoon vernomen dat wij met 3-1 voorstonden en hen dus niet meer konden inhalen. Groot was hun verwarring toen zij begrepen dat zij verkeerd geïnformeerd waren en misschien te vroeg gejuicht hadden. Nog groter was hun teleurstelling toen ze even later hoorden dat wij ook onze laatste wedstrijd gewonnen hadden. 5-0, evenveel punten en kampioen op onderling resultaat. Wij hadden hen eerder met 4-1 verslagen.
Volgend jaar morgen we ons geluk beproeven in de eerste klasse. Of de gehaktballen daar ook beter zijn, valt te betwijfelen. Want de kampioen der gehaktballen is zonder enige twijfel TC Iemenslag in Langeveen, naar mijn weten de kleinste tennisclub van Nederland met 38 leden. Daar serveren ze juweeltjes van gehaktballen van een slordige 250 gram per stuk, zelfgemaakt bij het café om de hoek. En lekker dat die zijn. Hulde.

Kaj Morel