Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Kinderen leven zich uit met LEGO

Bij Intertoys aan de Elsenerstraat zijn op woensdag 29 juni en zaterdag 2 juli de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen LEGO Bouwen. Zaterdag 25 juni, tijdens 'Riessen let op de kleintjes', kunnen kinderen zich inschrijven.

Alle jeugdige LEGO-liefhebbers opgelet: bij Intertoys in Rijssen kun je meedoen aan de regionale voorrondes voor het NK LEGO Bouwen. ,,We doen nu voor het tweede jaar mee en vorig jaar was ontzettend leuk. Papa's en mama's, opa's en oma's komen mee om te supporten," vertelt Luuk van Intertoys. ,, We hebben bakken vol LEGO klaar staan waarmee kinderen zich kunnen uitleven. Ze mogen zelf bedenken wat ze maken." En daar blijken kinderen heel creatief in. Vorig jaar werden er vooral veel vakantiehuisjes van LEGO gebouwd, maar ook mini-tanks en kanonschieters.

Inschrijven

Een onafhankelijke jury kiest het mooiste, meest originele of beste bouwwerk. De kinderen worden hierbij in twee leeftijdscategorieën verdeeld: van 5 tot 8 jaar en van 9 tot 12 jaar. Van iedere categorie gaat één kind door naar het NK in de Jaarbeurs Utrecht. Van 18 tot en met 24 oktober vindt daar LEGO World plaats en kunnen kinderen alle LEGO mogelijkheden ontdekken en zelf beleven. Zaterdag 22 oktober is het NK. De beste LEGO-bouwer wint onder meer een reis naar LEGO-land in Denemarken. ,,Voor de kinderen die bij ons meedoen aan de voorronden en niet doorgaan, hebben we als troostprijs een leuke kleine attentie." Inschrijven voor de voorronden bij Intertoys kan op zaterdag 25 juni in de winkel.

Spelletjes en gratis ijs

En heb je je ingeschreven? Probeer dan allerlei nieuwe spelletjes uit op de stoep voor de winkel van Intertoys. Of haal een gratis ijsje bij bakker Van Otten aan de overkant.