Afbeelding
Foto: Dick Huve

Spectaculaire springkussen en gratis ijs
Zaterdag 25 juni: Koopzaterdag 'Rijssen let op de kleintjes'

Zaterdag 25 juni is het feest in het centrum van Rijssen. Dan vindt de hele dag van 9.30 tot 21.00 uur het evenement 'Rijssen let op de kleintjes' plaats. Letterlijk en figuurlijk. Want kinderen kunnen zich uitleven op meer dan dertig spectaculaire springkussen en de winkels hebben leuke aanbiedingen voor kleine prijsjes. Het is tevens koopzaterdag, de winkels zijn open tot 21.00 uur.

Een brandweerauto, een shovel, een vrachtwagen en een bewegende piratenboot. De ruim dertig springkussen zijn er in allerlei vormen en maten. Dit jaar zijn er weer vele nieuwe soorten bijgekomen. Hoe gekker, hoe leuker. Kinderen kunnen deze dag hun lol op. ,,Rijssen let op de kleintjes is een paar jaar geleden als ludiek evenement begonnen," vertelt organisatoren Ard Schuitert (HEMA) en Erik Voortman (Voortman Mode). ,,Iedereen vindt het zo leuk, dat we het samen met de winkeliers en de HABI dit jaar weer organiseren. Het is vooral een knotsgezellige dag waarbij het gezellig druk is in Rijssen en er overal in het centrum voor jong en oud wel wat te zien en te doen is."

Survival en lasergamen

In het hele centrum van Rijssen staan de springkussens. Op het plein voor winkelcentrum de Hoge Wal, in de Grotestraat, in de kleine straten rondom de Schildkerk, op het Europaplein en Elsenerstraat. Je hoeft er geen één te missen! Exacte locaties staan op de plattegrond in deze krant. Zijn de kinderen uitgesprongen op de springkussen? Dan ligt er op het Europaplein voor de durfals nog een 46 meter lange survivalbaan klaar. Springen, jumpen, duiken, klauteren, het is een echte survival. Verder is er een hotrod glijbaan, een heuse spiderglide en een survivalbaan in de vorm van een vrachtwagen van 17 meter voor de bikkels. En jong en oud zonder hoogtevrees kunnen de hoogte in op de 12 meter hoge klimtoren. Spannend is ook de lasergame-arena waar meer dan genoeg sensatie en avontuur te beleven is. Alle activiteiten zijn gratis. Net als het parkeren in het centrum.

Gratis ijs en pannenkoeken

Naast dat veel ondernemers de springkussen sponsoren, hebben de winkeliers én de marktkooplieden tijdens 'Rijssen let op de kleintjes' leuke aanbiedingen voor een klein prijsje. Bijvoorbeeld interessante kortingen op producten en mooie 1+1 acties. En voor de lekkere trek geven ze waardebonnen weg voor gratis ijsjes en verse pannenkoeken. Bij wie u een gratis ijsje of pannenkoek kunt halen, leest u achter op de waardebon. U heeft de hele zaterdag de tijd om lekker te winkelen, de winkels zijn deze zaterdag tot 21.00 uur 's avonds geopend.

Tip: Houd aankomende week de Facebookpagina 'Winkelen in Rijssen' en de website www.winkeleninrijssen.nl in de gaten. Er zijn bijna dagelijks ludieke winacties voor kinderen met leuke prijzen!