Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Elektronicawinkelketen Scheer & Foppen failliet verklaard

NIJVERDAL/RIJSSEN – De elektronicawinkelketen met 56 vestigingen, waaronder ook in Nijverdal en Rijssen is failliet verklaard. Voor 475 werknemers is ontslag aangevraagd. De winkels blijven open om de bestaande voorraad te verkopen.

Dit is meegedeeld door een woordvoerder van het concern. Eerder bevestigde de rechtbank van Gelderland dat het faillissement is uitgesproken. Het personeel is intussen voluit bijgepraat. De vestigingen van het bedrijf zijn voornamelijk verdeeld over het noorden, oosten en midden van het land. Het hoofdkantoor is gevestigd in Harderwijk.
Het faillissement geldt voor de winkelvestigingen, de webshop en de ondersteunende diensten. Scheer & Foppen Installatietechniek, waar zo'n honderd mensen werken, zet de activiteiten door.
Oorzaak van het faillissement is de teruglopende omzet waarmee Scheer & Foppen de afgelopen jaren te maken had, terwijl de concurrentie heviger werd. "Het is niet de eerste in deze branche die dit overkomt," zegt de voorlichter. Het concern heeft de afgelopen maanden met partijen gesproken over een doorstart of overname, "maar dit heeft geen soelaas mogen bieden". Andere overnamekandidaten worden niet uitgesloten.
Eerder gingen ketens zoals BAS group (Dixons, Mycom en iCentre) en Harense Smid failliet. Een reeks vestigingen van de merken van BAS Group maakten een doorstart onder de eigenaar van Phone House. Ook een aantal vestigingen van de Harense Smid kregen een nieuwe eigenaar.