Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Een dag uit het leven van burgemeester Arco Hofland

RIJSSEN - Even voorstellen: deze week neemt burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen–Holten ons mee om verslag te doen van zijn belevenissen op donderdag 26 mei 2016. Arco Hofland is sinds juni 2010 burgemeester van onze gemeente en sinds 1 juni herbenoemd voor een periode van zes jaar. Arco Hofland is 58 jaar en heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij woont op de Lichtenberg tussen Rijssen en Holten

Donderdag 26 mei 2016

De dag begint met een afspraak op het gemeentehuis met de secretaris en de griffier. We noemen dit het driehoeksoverleg: de griffier vanuit de gemeenteraad, de secretaris als verantwoordelijke voor de organisatie en de burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad en het college van B en W. Daarna beantwoord ik mailtjes, onderteken een aantal brieven en stap in de auto richting Holten voor een 60-jarig huwelijksjubileum.
Daarna lunch ik kort in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis en heb interessante gesprekken met enkele ambtenaren over het werk en kijken we vooruit naar het weekend. Om half twee bespreek ik met ambtenaren een beleidsstuk over de privacy en lees een aantal bestuursvoorstellen door die op de agenda van de volgende collegevergadering staan. Vanmiddag nog een huwelijksjubileum. Dat gebeurt niet vaak, twee op één dag.
Prachtig om echtparen na zoveel jaren huwelijk te mogen feliciteren. Ik reis dit keer af naar een familie in Rijssen. Daarna ga ik even naar huis om een warme maaltijd met mijn vrouw te nuttigen. Na het eten opnieuw een ritje naar het gemeentehuis voor een afspraak met een wethouder uit een omliggende gemeente. We spreken onder meer over de kwaliteiten die volop in Twente aanwezig zijn. In economische zin gaat het wat beter, maar de arbeidsmarkt mag nog wel verder aantrekken.
Na dit overleg lees ik mijn agenda en mail nog eens door en zie dat ik morgen - naast aan aantal andere afspraken - om 10.00 uur in Holten het startschot geef bij Müller Fresh Food Logistics voor het goede doel 'Bergje tegen kanker'. Ik rij omstreeks 21.15 uur naar huis en neem daarna met mijn vrouw de dag even door. Dan nog kort het laatste nieuws volgen en de dag zit erop.

Dick Tukkers