Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Voedselbank West Twente boert goed in de moestuin aan de Zwilweg in Rijssen

RIJSSEN - Er groeit en van alles in de moestuin van de Voedselbank West Twente aan de Zwilweg in Rijssen. Een tiental vrijwilligers van allerlei nationaliteiten zijn druk bezig met spitten, wieden, planten, zaaien en besproeien van de opgroeiende gewassen. Deze werkzaamheden hebben tot doel om alle gewassen in puike conditie te houden en om er voor te zorgen dat er een goede kwaliteit ontstaat aan diverse soorten groenten, aardappelen en zaden die gekweekt worden op de 2500 vierkante meter grote moestuin.

Coördinator van de moestuin Henk Siegerink is zeer in zijn nopjes met de hulp van de vrijwilligers waar onder andere gepensioneerde mensen en werkzoekenden bij zijn. Zij brengen in de moestuin vier dagen per week door voor zinnige en nuttige tijdspassering. Alles ten bate van de clientèle van de Voedselbank Twente te kunnen voorzien van de benodigde verse groenten en aardappelen.
Alle geteelde producten gaan voor uitreiking naar de clientèle van de voedselbank. De moestuin wordt door de eigenaren van de grond, Pieter en Johanna Hazelhoff, gratis ter beschikking gesteld. Ieder jaar wisselen de geteelde groenten en aardappelen van plaats om het optimale effect uit de moestuin te halen. Volgens Henk Siegerink is er een uitstekende band opgebouwd met de buren om de moestuin. "Als we iets nodig hebben zijn de buren altijd bereid ons terzijde te staan en dat is voor ons een prettige bijkomstigheid."
In de moestuin is voor de vrijwilligers sinds enige tijd een onderkomen gebouwd met toiletten en een schuilgelegenheid. Aangezien het bewerken van deze grote moestuin nogal wat inspanning oplevert om alles in goede conditie te houden is de Voedselbank West Twente naarstig op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de buitenlucht te werken en daarbij ook nog hun steentje kunnen bijdragen aan het goede doel om de clientèle van de voedselbank van verse groente en aardappelen te voorzien. Wie interesse heeft in dit vrijwilligerswerk is van harte welkom. Aanmelden kan op telefoonnummer 06-48691474 of per e-mail: secretariaat @voedselbankwesttwente.nl