Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Stichting Evangelisatie Sjofar op bezoek bij Elsrock

RIJSSEN- Naast de bezoekers van Festival Elsrock op zaterdag 11 juni waren op het parkeerterrein van het sportpark de Koerbelt ook een twintigtal leden van de Stichting Evangelisatie Sjofar. De leden waren afkomstig uit heel Nederland. De Stichting evangeliseert op markten, winkelcentra en evenementen.

Om die reden waren de leden van Sjofar met hun bus op de parkeerplaats van de Koerbelt aanwezig bij het Elsrockfestival in Rijssen. Voor de evangelisatiebus was een tafel met stoeltjes geplaatst om eventueel een rustig gesprek te kunnen voeren met de bezoekers van het Rockfestival onder het genot van een kop koffie of thee. Er werden evangelisatiefolders uitgedeeld aan de festivalbezoekers en Sjofarleden gingen met de bezoekers in gesprek over de persoonlijke betekenis van het geloof en de waarde ervan.
Volgens Maria Lieftink uit Lunteren, die met de evangelisatiebus naar Rijssen was gekomen waren de bezoekers van het festival erg open, maar er bleek ook veel weerstand tegen de actie van de christenen te bestaan. "Tot onze blijdschap konden wij met veel bezoekers serieuze gesprekken voeren. Zij stonden ons voorkomend te woord, zodat wij de kans kregen om uit te leggen dat het ons alleen om Jezus te doen is. Wij hebben aangegeven dat we hen als festivalbezoekers niet veroordelen, maar hen als broeders en zusters aanvaarden en hen te laten delen in het grote wonder dat Jezus aan ons gegeven heeft. Wij hopen dat ons werk van deze avond gezegend mag worden," aldus Maria Lieftink.
Voorafgaande aan het festival spraken de leden van Sofar ook nog over hun werk met de politicus Emile Roemer SP-fractievoorzitter in de Tweed Kamer en de Emiel Ratelband. Zij waren aanwezig waren op het sportpark voor een sponsoringwedstrijd tegen kanker

Dick Tukkers