Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Rijssense PaardenDagen 2016 bij Oosterhoffruiters

Veel springruiters nemen de komende dagen deel aan de Rijssense Paardendagen.
Dit evenement georganiseerd door de landelijke rijvereniging De Oosterhoffruiters aan de Brekeldlaan in Rijssen trekt al jaren tal van regionale en zelfs internationale toppers.

Pony's:

De aftrap is op zaterdag 25 juni met de ponyruiters. In alle klassen wordt er gestreden in een klassiek springconcours en aansluitend een progressief parcours.
Tevens staat deze dag in het teken van de Horka cup.

Wat is de Horka cup?

De Horka cup 2016 is een nieuwe springcompetitie voor ponyruiters in de klasse B t/m de klasse ZZ, categorie C,D en E. De competitie bestaat uit 6 selectiewedstrijden en één grote finale op zaterdag 9 juli 2016 tijdens het HORKA concours in Heino. HORKA stimuleert graag de wedstrijdsport voor jonge ruiters en amazones en zorgt voor extra vette prijzen.

Paarden:
Op vrijdagavond 1 juli wordt van start gegaan met Paarden. Op deze avond komen vanaf circa 18.00 uur de M, Z en ZZ springruiters in actie in de diverse parcoursen met een goed gevulde prijzenpot. Waarna het spectaculaire teamspringen de afsluiting is. Hierbij komen teams van telkens 4 ruiters aan de start die elk een parcours moeten springen.
Mochten de tijd en het weer het toelaten zal er worden afgesloten met een springclinic van een bekende ruiter.
Zaterdag ochtend 2 juli gaat het dan weer verder met de diverse spring parcoursen in de klassen: BB, B en L.
Toegang is gratis.
Locatie: Manege Oosterhoffruiters, Brekeldlaan in Rijssen