Afbeelding

Voorbereidingen Habito Bedrijvenbeurs in volle gang

Dik Wessels opent de Rijssense bedrijvenbeurs

RIJSSEN – De voorbereidingen voor de Habito Bedrijvenbeurs zijn in volle gang. De driejaarlijkse beurs waarop bedrijven en instellingen zich presenteren wordt gehouden op woensdag 21 september, donderdag 22 september en vrijdag 23 september in twee grote tenten op het evenemententerrein tussen de Enterstraat en de Oosterhofweg.

De organisatie is in handen van Johan Wolters van CNO-expo uit Rijssen. Hij was ook de succesvolle organisator van de Habito Bedrijvenbeurs in 2013. "Een keer per drie jaar is een hele mooie periode om te organiseren. De beurs heeft in Rijssen en omstreken een grote naamsbekendheid. Iedereen wil er naar toe. Het is eigenlijk hét ontmoetingspunt tussen bedrijfsleven en consumenten." Volgens Wolters is het concept van de Habito uniek. "Het zijn niet alleen bedrijven, maar ook detailhandel en allerhande instelling die zich presenteren. Dat geeft een bijzondere mix en dat maakt de beurs ook zo aantrekkelijk voor een breed publiek."
Het randprogramma is dit jaar bijzonder de moeite waard. Er wordt ook een grote congrestent neergezet. De Rabobank Rijssen-Enter gaat daar gebruik van maken. Op donderdagavond zit de jongerenraad van de Rabobank erin en ook het Centrum voor Jonge Ondernemers (CVJO) is van de partij met workshops. "In het programma wordt een soort combinatie gemaakt. Het is niet alleen zitten en luisteren in de congrestent, maar de congresdeelnemers gaan de beurs ook op om bedrijven te bezoeken en er wordt gewerkt met mystery guests."
Sleutelbegrip voor de beurs is het persoonlijk contact. "We kunnen in onze tijd heel veel zaken digitaal afhandelen," zegt Wolters, "maar nog altijd is het persoonlijk contact tussen mensen van zeer groot belang. We zijn nu nog bezig met het organiseren van de modeshow. De detailhandel heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Daar begint nu verandering in te komen. Rijssen is altijd heel sterk geweest in de modebranche. Dus ook de modebranche mag op deze beurs niet ontbreken."
De beurs wordt deze keer ook weer groter dan in 2013. Er zijn nu al tussen de 160 en 170 standhouders. "We gaan nu ook de regio er bij betrekken. Er worden veel nieuwe dingen gepresenteerd, nieuwe trends worden geshowd. Je voelt ook echt dat het weer de goede kant op gaat en dat bedrijven heel graag aan de bak willen. Bedenk ook dat bedrijven de afgelopen jaren in veel gevallen hebben moeten snijden in hun personeelsbestanden als ze dan nu toch deelnemen aan de beurs en er enkele dagen met hun werknemers gaan staan, dan is dat voor ons een duidelijke aanwijzing dat ze ook echt graag willen."
De Habito Bedrijvenbeurs wordt geopend door Dik Wessels. "We zijn blij dat hij dat wil doen. Hoe hij dat gaat doen, houden we nog even geheim, maar we vinden het geweldig dat deze belangrijke Rijssense ondernemer daar tijd voor vrij wil maken."