Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Feestelijke opening centrumring en laatste steenlegging door wethouder Jan Aanstoot

RIJSSEN- Voorafgaande aan de officiƫle opening van de heringerichte buitenring en de herinrichting van het plein voor De Hoge Wal in Rijssen vond er een bijeenkomst plaats voor genodigden op vrijdag 17 juni in de Brasserie in De Hoge Wal.

Wethouder Jan Aanstoot sprak een woord van welkom aan de leden van de klankbordgroep, de aannemers, de leveranciers en de aanwezige pers. Hij gaf een korte terugblik op de realisering van de uitgevoerde werkzaamheden en het dankbaar gebruik mogen maken van het informatiepunt in de Citadel. Aanstoot memoreerde dat de klankbordgroep actief heeft meegedacht en dat uit diverse disciplines als de politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN), de Fietsersbond, de brandweer en de ondernemersvereniging nuttige informatie werd aangedragen over de verschillende aspecten van de herinrichting.
Ook dankte hij de regio Twente voor de ontvangen subsidie en hij bracht dank uit aan de diverse aannemers die deze herinrichting en de renovatie van de Hoge Wal hebben gerealiseerd. Het gebruik van Facebook bleek een groot succes voor de communicatie tussen de werkvloer en de inwoners. Er werd liefst 1100 keer gereageerd via Facebook. "Wij hebben geprobeerd de overlast voor de winkels en de bevolking tot een minimum te beperken voor de breekbaarheid van het centrum en dat is aardig gelukt," aldus Aanstoot.
Vervolgens voerde Ruud Pastoor het woord namens de klankbordgroep. Pastoor zei bijzonder blij te zijn met de samenwerking tussen alle partijen en de gefaseerde aanpak van de centrumring door de gemeente. Hierdoor is de verkeershinder tot een minimum beperkt gebleven voor zijn collega-winkeliers in de kern van Rijssen. Ook de renovatie van het plein voor De Hoge Wal kon volledig op zijn goedkeuring rekenen. Hij loofde de goede samenwerking tussen alle partijen die bij de werkzaamheden betrokken waren.
Nadat de genodigden van oranje helmen en dito vesten waren voorzien volgde de opening van het plein door wethouder Aanstoot. "De overlast die er ongetwijfeld geweest is, moeten we maar snel vergeten, want vandaag vieren we samen feest op dit mooie plein voor jong en oud." Met drie slagen op een trommel werden de gereedstaande containers die gevuld waren met luchtballonnen geopend. De ballonnen kozen onder gejuich van de aanwezigen het luchtruim. Hierna ging de wethouder over tot het leggen van de laatste steen met het opschrift: "Laatste steenlegging door Wethouder A.J. Aanstoot op 17 juni 2016." De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje bij de Brasserie.

Dick Tukkers