Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Hellendoorn presenteert Position Paper Economische Zaken

NIJVERDAL - Wethouder Anja van den Dolder overhandigde vrijdag het eerste exemplaar van de gemeentelijke Position Paper Economische Zaken aan Bertus Webbink , voorzitter van de Businessclub Hellendoorn Nijverdal(BCHN). In de Position Paper worden de uitgangspositie en de ambities van de gemeente in beeld gebracht met betrekking tot de economische ontwikkeling binnen de gemeente. We formuleren antwoorden op vragen als: hoe positioneren we ons op de as Zwolle Enschede, centraal in Overijssel, op de grens van Salland en Twente?; wat hebben we bedrijven te bieden, wat zijn onze sterke punten en waar kan er nog wel een schepje bovenop?; wat zijn onze ambities lokaal, maar ook in regionaal en breder perspectief?

Met deze Position Paper, die in de vorm van een folder is gegoten, profileren we ons bij verschillende bestuurlijke overleggen in het economisch werkveld. Maar ook potentiƫle gebruikers van met name bedrijventerrein 't Lochter in Nijverdal willen we met deze uitgave overtuigen van de aantrekkelijkheid van de gemeente Hellendoorn als woon- en vooral ook werklocatie.
Belangrijk punt in onze manier van communiceren is dat we samen met het bedrijfsleven optrekken. Wie kan een ondernemer beter overtuigen van de kwaliteiten van de gemeente voor bedrijven dan de ondernemers die hier al succesvol opereren. De Position Paper vaart daarom onder de vlag van de gemeente maar draagt ook nadrukkelijk het stempel (logo) van de BCHN. Meer nog dan in het verleden willen we ons samen met de ondernemers in de gemeente inspannen om de acquisitie, promotie en marketing van onze gemeente en bedrijventerreinen ter hand te nemen. Het bedrijfsleven is daarbij idealiter ambassadeur van de gemeente. Dat kan alleen als we erin slagen om agenda's en ambities gelijk te schakelen. De Position Paper vormt in dat proces een belangrijke mijlpaal.
Belangstellenden kunnen de position paper aanvragen bij j.bulder@hellendoorn.nl 0548 630505 of M.Reinders@hellendoorn.nl 0548 630528. De position paper is ook te downloaden via https://www.hellendoorn.nl/werk-ondernemen/ondernemen/natuurlijk-ondernemend.pdf